Sendikalar birleşiyor mu?

07.10.2013 - 10:26 | Son Güncelleme :

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik açıkladı

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/farukcelk.jpg">Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur işçi ayrımı yapıp işçi sendikası memur sendikası olacağına anayasa değişikliği yapalım, çalışanlarda örgütlenme olur, çalışanların tek sendikası veya sendikaları olabilir dedi.

Bakan Çelik, Siverek ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının açılış töreninde halk oyunları ekibi ile halay çekti. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Çelik, Türkiye`nin her tarafına sosyal güvenlik hizmetlerinin adil ve eşit bir şekilde ulaştırılmasına gayret gösterdiklerini söyledi.

Uzun yıllar Türkiye`nin sadece bazı illerine yatırım yapıldığını dile getiren Çelik, ülkedeki terazinin bir tarafının ağır tarttığını ancak son 11 yılda iller düzeyindeki yatırımların paylaştırılmaya çalışıldığını anlattı. Türkiye`de birlik ve beraberliği pekiştirecek faaliyetlere ağırlık verildiğini vurgulayan Çelik, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi`ne yapılan yatırımların batıda sık sık gündeme geldiğini ifade etti.

KOBİ HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Bakan Çelik, açılışın ardından gazetecilerin çalışanlar arasındaki ayrımların giderilmesi konusunda yapılabilecek değişikliklerle ilgili soruları üzerine şöyle konuştu: Anayasada `çalışanlar` kavramı gelsin. Çalışanlar olarak tüm çalışanlar daha güçlü bir şekilde örgütlensin. Memur işçi ayrımı yapıp işçi sendikası memur sendikası olacağına anayasa değişikliği yapalım, çalışanlarda örgütlenme olur, çalışanların tek sendikası veya sendikaları olabilir. Bu tabiki bir teklif, taraflarıyla görüşülüp, karara bağlanabilir. Ama mecliste olumlu bir yaklaşım olursa sosyal taraflar olumlu bakarsa neden anayasa değişikliği olmasın.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının geçtiği de hatırlatılan Çelik, Sayın Başbakanımızın 30 ille ilgili çok yoğun bir çalışması var. Bizim böyle bir talebimiz yok. Ben Şanlıurfa için çok sağlıklı kararlar verileceği inancı içerisindeyim. Bizim böyle bir düşüncemiz yok, şuan için görevimizin başındayız dedi. Bakan Çelik, daha sonra ilçe merkezindeki Üçgen Park`ta vatandaşlarla sohbet etti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.