Sabancı gözünü elektriğe dikti

29.01.2013 - 08:16 | Son Güncelleme :

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349gulersabanci.jpg">Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ”Eğer ekonomik hedeflerimizi tutturmak istiyorsak ülke olarak daha fazla enerji yatırımı yapmalıyız” dedi

Yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Financial Times’ta Peter Marsh ile yaptığı röportajda topluluğun enerji konusundaki hedeflerini anlattı.

Enerjinin Türkiye’nin büyümesinin anahtarlarından biri olduğunu ve kendilerinin bu alanda birçok fırsat gördüklerini ifade eden Sabancı, Türkiye’de büyümeyi destekleyecek iyi bir ortam olduğunu ve 2013 yılı için yüzde 4 büyüme beklediğini kaydetti.

Türkiye’de yeterli enerji altyapısının oluşturulmasının ekonomik hedefler için önemli olduğunu vurgulayan Sabancı, ”Eğer ekonomik hedeflerimizi tutturmak istiyorsak ülke olarak daha fazla enerji yatırımı yapmalıyız. Türkiye’deki enerji tüketimi tüm ekonomik talebe kıyasla yüzde 50 daha fazla arttı” dedi.

Sabancı Topluluğu, elektrik üretimine 2 milyar dolar daha yatıracak

Haberde ayrıca, Sabancı Topluluğu’nun toplam satışlarını gelecek 6 yılda 2’ye katlamak için elektrik üretimine 2 milyar dolar daha yatıracağı belirtildi.

2012 yılı için yaklaşık 15 milyar dolar ciro açıklaması beklenen topluluğun yoğun yatırım programıyla toplam gelirleri içindeki payı geçen yıl yüzde 9 olan enerji payını, 2015’te yüzde 15’e çıkarmayı hedeflediği de kaydedilen haberde, Sabancı Topluluğu’nun enerjideki yeni yatırım hedeflerine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden E.ON’un yapacağı 2 milyar dolarlık yatırımla iki grubun toplam harcaması 4 milyar dolara çıkacak. E.ON, Sabancı’yla, Verbund hisselerini alarak iki ay önce ortak oldu. Revize plan çerçevesinde, Sabancı ve E.ON 2020 yılı itibarıyla 5 bin 300 megavat olan hedefini 8 bin 300 megavata çıkardı. 4 milyar dolarlık ek yatırım, Sabancı’nın ortağı ile birlikte geçmişte yaptığı 8,2 milyar dolarlık enerji yatırımlarının üstüne ekleniyor. Yatırımın büyük bölümü doğalgaz, kömür veya hidroelektrik santrallerine harcanacak. Sabancı, Türkiye’nin toplam enerji üretimi kapasitesi içindeki payını yüzde 3’ten gelecek 10 yılda yüzde 10’a yükseltmeyi istiyor. 2012 yılında, Sabancı’nın enerji ortaklığı 1.800 megavat kapasiteye sahipti. Gelecek 2 yılda 11 yeni santral devreye alınacak.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.004 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
996 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.