“Reasürörler Türkiye’nin geleceğine güveniyor”

28.02.2008 - 09:30 | Son Güncelleme :

Birlik Sigorta Genel Müdürü Recep Duray, 2006 ve 2007 yılının sigorta sektörü açısından olumlu bir şekilde geçmesinin reasürans şirketlerinin Türkiye`ye olan güvenini artırdığını belirtti

Birlik Sigorta Genel Müdürü Recep Duray, 2008 reasürans yenilemeleri için birçok şirketin bir araya geldiği Baden Baden toplantılarının Türk sigorta sektörü açısından da başarılı geçtiğini gözlemlediklerini söyledi. 2006 ve aynı şekilde 2007 yılının sigorta sektörü açısından olumlu bir şekilde geçmesinin görüşmelerin çok daha rahat ilerlemesini sağladığını belirten Duray, “Türk Sigorta piyasası da bu olumlu gelişmelerden yararlanmıştır. Hem kendi şirketimizin görüşmeleri hem de edindiğimiz izlenime göre, diğer şirketlerin de görüşmeleri genel olarak iyi geçmiş ve 2008 yılı için iyi bir başlangıç yapılmıştır” dedi. 2008 yılı yenileme çalışmalarının Birlik Sigorta açısından oldukça olumlu bir şekilde sonuçlandığını da söyleyen Recep Duray, “Reasürans anlamında iş ortağımız olan şirketler, tarafımıza verebilecekleri maksimum desteği sağlamışlar ve de anlaşmalarımız karşılıklı mutabakat sonucunda en iyi şartlarda yenilenmiştir” dedi.

“İşsiz kalmaktan korkmayın”

Birlik Sigorta, yeni ürünü `Kredi İşsizlik Sigortası` ile bireysel kredi kullanan Halkbank müşterilerini işsiz kalmaları durumunda güvence altına alıyor. “50`nci yılımızı kutladığımız 2008`de, birçok yeni ürünümüzün lansmanını yapmayı planlıyoruz” diyen Genel Müdür Duray, bunlardan ilkinin `Kredili İşsizlik Sigortası` olduğunu söyledi. Recep Duray, “Birlik Sigorta, işsiz kalma riskini teminat altına alan bu ürününde yüksek prim bedelleri ödemenize de gerek yok. Cüzi bir miktar karşılığında, kendinizi beklenmedik bir işsizlik durumuna karşı bu sigortayla kolaylıkla teminat altına alabilirsiniz. Örneğin prim tutarlarının her bütçe için uygun olduğu bu üründe, 400 YTL`lik aylık taksit ödemesi olan bir müşterinin yıllık ödeyeceği sigorta prim tutarı sadece 25 YTL” diye konuştu. Halkbank`tan bireysel kredi kullanan müşterilerin işsiz kalmaları halinde, 1 yıllık kredi taksitlerinin Birlik Sigorta tarafından poliçe sahipleri adına bankaya ödendiğini kaydeden Duray, “Böylelikle, müşterimizi beklenmedik anlarda zor durumda bırakmamış oluyoruz. Ayrıca, işsizlik sigortası yaptıran her müşterimize ferdi kaza sigortası güvencesini de hediye ediyoruz” dedi.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.