Poas`i Alan Bir Tasla Iki Kus Vuracak.

07.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
PetrolOfisi`ni (POAS) satin alacaklar adeta bir tasla iki kus vuracak. POAS`in, tesis, varlik ve deger bicilemeyen tasinmazlarinin yanisira Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti`nde faaliyet gosteren Kibris Turk petrolleri`nin (KIPET) yuzde 51 hissesine de sahip oldugu ortaya cikti. Hisselerinin yuzde 51`lik bolumu blok satis yontemiyle satilacak olan POAS`i alacak sirketin, otomatik olarak KIPET`i de kontrol edecegi belirtildi. Ozellestirme Idaresi tarafindan POAS hisselerinin satisi amaciyla kasim ayinda acilan ihalede teklif verme suresi 20 Ocak`ta doluyor. 1998`deki ihalede 1 milyar 160 milyon dolar fiyat alinan POAS7in yalnizca gayrimenkullerinin degerinin 2.2 milyar dolar dolayinda oldugu belirtiliyor. POAS`in Turkiye`nin arsa ranti en yuksek bolgelerinde, cok sayida tasinmazi bulunuyor. Petrol Ofisi`nin IMKB`de islem goren yuzde 6.7 oranindaki hisse senetlerinin 1999 yili icinde bir ara 8 milyar dolara cikan, ancak izleyen donemde gerileyerek 2 milyar dolar dolayina inen degeri su anda 5 milyar dolarin uzerinde bulunuyor. POAS`in ozellestirme oncesi ciddi bir deger tespiti yapilmadigina isaret eden yetkililer, Ofis`in gercek degerinin cok yuksek cikacagini belirtiyorlar. POAS`in gayrimenkullerinin buyuk bir kisminin 1 liralik iz bedeli ile bilancoda izlendigine isaret eden bir yetkili, `Ofis`in sahip oldugu gayrimenkuller, bugun icin sehir merkezlerinde kalmistir ve bir cok kisinin istahini kabartmaktadir. Izmir Karsiyaka`da bulunan turan Tesisleri, Istanbul Bogazindaki Cubukcu Depo Tesisleri, Baltalimani Sosyal Tesisleri, Izmir aliaga Tesisleri ve Izmit Bolge Tesislerini ornek verebiliriz. Bunlara ilave olarak Ofis`in sahip oldugu istasyonlar ile yap-islet-devret projesi kapsaminda yapilan ve intifalari Ofis`e ait istasyonlar dikkate alinmalidir` degerlendirmesinde bulundu. Yetkililer, POAS`in sigorta policelerine gore yaklasik 8.5 milyon dolar degerindeki 3 gemisinin bilancoda yalnizca `3 TL` olarak gosterildigine dikkat cekiyorlar. 19991 yilindan itibaren Kurumsal Kimlik Projesi kapsaminda yenilenen petrol Ofisi akaryakit istasyonlarinin, dunyanin en modern akaryakit istasyonlari konumuna geldigi, Ofis`i alacaklarin `tek kurus` para harcamalarina gerek olmadigi kaydediliyor. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
996 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
995 TL        
EURO
981 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.