Piyasalar FED`e kilitlendi

01.11.2010 - 16:32 | Son Güncelleme :

Ata Yatırım Başekonomisti, FED’in ikinci parasal genişlemeye yönelik yapacağı açıklamaların piyasalar açısından çok önemli olacağını bildirdi

Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç, veri akışının yoğun <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/borsa_dusus_yabanci.jpg">olduğu haftada FED’in ikinci parasal genişlemeye yönelik yapacağı açıklamaların piyasalar açısından çok önemli olacağını bildirdi.

Toğuç, piyasalarda haftaya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, FED’in para politikası kurulunun sonuçlarını bütün dünya ile birlikte Türkiye’nin takip edeceğini belirtti.

Bu toplantıda FED’in piyasalara parasal genişleme ile ilgili vereceği miktarın önemli olduğunu dile getiren Toğuç, bunun yanında ABD’nin yüzde 2’lik datasının hiç de fena olmadığını kaydetti.

Toğuç, FED’in parasal genişlemeye gittiği miktarın çok önemli olduğunu bildirerek, parasal genişleme kararı çıkması durumunda piyasalara verilecek miktarın beklentileri karşılamaması durumunda piyasalarda bir satış trendinin gelebileceğini anlattı.

Ama ben bu satış trendinin bir düzeltme şeklinde olabileceğini düşünüyorum diyen Toğuç, dolar endeksinde hala aşağı yönlü bir düzeltme trendinin devam ettiğini, bir düzeltmeden sonra yeniden gelişmekte olan ülkelerin borsalarına para gireceğini söyledi.

Toğuç, veri akışının yoğun olduğu haftada FED’in ikinci parasal genişlemeye yönelik yapacağı açıklamaların piyasalar açısından çok önemli olacağını bildirdi.

Öte yandan ABD’de 30 yıllık bonoların faizlerinde yukarı yönlü bir hareket olduğunu ve bunun da tedirginlik yarattığına işaret eden Toğuç, sözlerini şöyle sürdürdü: ABD eğer parasal genişlemeye giderse bu bonoları alarak piyasaya para verecek diye bir beklenti var. Çünkü bu bonOlardaki oranların yükselmesi tamamen tut-sat oranları da buna bağlı olarak belirlendiği için yine konut piyasasında bir sıkışıklık yaratabilir tedirginliği var. Öte yanda kongre ve senato seçimleri var. Kongrenin Cumhuriyetçilerin eline geçmesi, Senatonun yine demokrat ağırlıklı kalmaya devam etmesi bekleniyor piyasalar tarafından. Bunun aksi bir sonuç çıkarsa her ikisi de cumhuriyetçilerin eline geçerse, demokrat bir obama hükümetinin çalışma koşulları özellikle bu finans piyasalarıyla ilgili beklentileri gerçekleştiremeyebilir kaygıları var. İki önemli önemli olay var ABD tarafında.

Öbür yandan Japonya’da büyüme dataları işsizlik dataları hiç iyi gelmiyor, toparlanma göremiyoruz Japonya tarafında henüz. Avrupa tarafında da enflasyon tarafında bir yükselme var. yüzde 1,9 enflasyon var ki bu kasım- aralık 2008’den beri en yüksek enflasyon. Dolasıyla da hem Avrupa Merkez Bankası’nın hem İngiltere Merkez Bankası’nın bir parasal genişlemeye gitmemesi bekleniyor. Böyle karışık bir süreç içerisinde... Türkiye ile ilgili datalar olumlu olsa bile biz ileride güneşin doğudan doğacağını bilsek bile, bir düzeltme süreci içinde olabileceğini düşünüyorum. Ama bunun da geçici olması gerektiğini düşünüyorum. Nurhan Toğuç, Türkiye ile ilgili beklentilerin hala çok olumlu olduğunu ve 4. çeyrek büyüme datasının da beklentilerin üzerinde geleceğini dile getirdi.

Bu hafta FED’in kararları sonrası piyasalarda bir miktar satışın gelebileceğine değinen Toğuç, ancak doların değer kaybetmeye atlının da yükselmeye devam edeceğini sözlerine ekledi. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.