Piyasa Yorumu / Kapital Yatırım

31.08.2007 - 09:30 | Son Güncelleme :

Çarşamba günü gelen tepki alımlarının devamı için en azından endeksin 48,000 seviyesinin üzerinde kalabilmesi gerekmekte

Beklentiler...

Yurtdışı piyasalardaki gerilemelerin etkisiyle Çarşamba gününe düşüşle başlayan İMKB’de ABD future’larında görülen toparlanmaların etkisiyle kapanış 331 puanlık artıyla 48,082 puandan gerçekleşti.

Çarşamba günü ABD borsalarında yaşanan hızlı yükseliş sonrasında dün bir miktar yatay seyir izlenmesine karşılık, bu sabah Asya borsalarındaki yükseliş, Avrupa borsalarında vadeli işlemlerindeki yukarı hareketin etkisiyle İMKB’nin bugüne alımlarla başlamasını beklemekteyiz. Güniçi hareketi belirleyecek unsurlar ise Avrupa borsalarının seyriyle birlikte ABD future’ları olmaya devam edecek. 48,800’e doğru bir çıkış yaşanması muhtemel. 48,800’ün kırılıp kırılmayacağı seyir açısından önemli olacak. Kırılması 50,000’e doğru yukarı hareketin devamına yol açabilecekken, kırılamaması kar realizasyonlarıyla 47,500’e doğru geri çekilmeye neden olabilecektir. ABD’de bugün TSİ 15:30’da açıklanacak kişisel gelir ve çekirdek PCE verisi yakından takip edilecek. Bugün global piyasalarda FED Başkanı Bernanke ve ABD Başkanı Bush’un konuşmaları beklenecek. Bernanke’nin, TSİ 17:00’de yapacağı konuşmanın başlığı konut ve para politikası olması açısından önemliylen, Başkan Bush’un TSİ 18:10’da yapması beklenen konuşmasında yüksek riskli mortgage sahibikonut sahiplerinin temerrüte düşmemelerini sağlamak amacıyla hazırlanmış reformları açıklayacak. Bush, böylece dünya genelinde finans piyasalarını sarsan krize yönelik ilk açıklamasını yapacak. Yapılacak bu iki önemli global piyasalarda kısa vadede hareketi belirlemede önemli rol oynayacağı için yakından takip edilecek.

İMKB-100 Teknik Analiz...

Çarşamba günü yaşanan satış dalgasında 9 günlük hareketli ortalamasında (46,850) tutunan ve günü artıda kapatan endekste, yönü bu desteğin üzerinde kalıp kalamayacağı belirleyecek. 9 günlük ortalamayı destek yapması durumunda 22 günlük hareketli ortalamayı (48,800) test etmesi mümkün olan endekste, bu desteğin üzerinde kalınamaması durumunda 46,100’e kadar düşüş devam edebilir. 48,800’ün üzerinde ise endeksin hedefi 50,000’li seviyeler olacaktır. Çarşamba günü gelen tepki alımlarının devamı için en azından endeksin 48,000 seviyesinin üzerinde kalabilmesi gerekmekte. 48,000’nin kendine destek yapamayan endekste satış baskısı devam edecektir.

Yurtdışı Piyasalar...

ABD’de düşen konut fiyatlarıyla birlikte ekonomiyle ilişkin artan kaygılarla Salı günü yaşanan sert düşüş sonrasında Çarşamba günü işlemlerde tepki alımlarıyla %2’yi aşan hızlı yükseliş yaşandı. Dünkü işlemlerde ise haftalık işsizlik başvurularında 2 bin azalış beklentilerin aksine 9 bin artış olmasıyla büyüme yönünde artan kaygılarla karışık seyir yaşandı. D&J Endeksi %0,38 oranında değer kaybederken, Nasdaq %0,08’lik ufak bir prim oldu. 10 yıllık Hazine tahvili faizi %4,55’e geriledi. 1,3680 direncini kıramayan eur/usd paritesi ise bu sabah 1,3650’de. Yukarı hareketin devamı için 1,3680 direncini kırmalı. ABD future’larında bu sabah şirket bazlı gelen olumlu haberlerin etkisiyle yukarı hareket görülüyor.

Önceki gün %2’nin üzerinde prim yapan Bovespa’da, dün %0,23’lük ufak bir yükseliş görüldü.

Nikkei Endeksi, Dell şirketinin olumlu kar açıklamasının etkisiyle teknoloji şirketlerine gelen alımların önderliğinde bu sabah %2,57’lik hızlı yükseliş yaşadı. USD/JPY paritesi bu sabah tekrar 116’nın üzerindeki hareketini sürdürüyor.

Dünü %1,09 primle tamamlayan Almanya Dax Endeksi’nde bu sabah vadeli işlemlerde %0,76’lık yükseliş var.

Devam eden arz kaygıları, düşük gelen ABD stok verileri ve Atlantik üzerinde bir fırtına oluşacağına dair beklentilerle petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor. ABD ham petrolü bu sabah 73,47, brent petrol 72 dolarda
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.017 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.