Le Nouvel Economiste: Mucizenin adı Türkiye

11.12.2003 - 09:48 | Son Güncelleme :

Son sayısında reformları ve ekonomiyi ele alan Le Nouvel Economiste, `Mucize varsa, bunu Türkiye gerçekleştiriyor` yorumunu yaptı

Fransa`da ve Fransızca konuşan ülkelerde satışa sunulan Le Nouvel Economiste dergisi, hazırladığı Türkiye dosyasında Türkiye`nin AB yolundaki gelişmelerinin yanı sıra büyük Türk şirketlerin AB ve global hedeflerini ele aldı.
Türkiye`de bir ay süren incelemeyle oluşturulan dosyanın başlığında,
`Ülke, Brüksel`i memnun etmek için reform üstüne reform yapıp deri değiştiriyor` ifadesi yer aldı. Türk müteşebbislerin devalüasyon, enflasyon ve siyasi istikrarsızlığa göğüs gerdiklerine işaret edilen yazıda şu görüşlere yer verildi:
Mucize diye bir şey varsa, Türk ürünlerinin Avrupa`daki ve başka yerlerdeki otomobil galerilerinde, süpermarketlerde ve beyaz eşya mağazalarında hâlâ mevcut olması ancak buna örnek olabilir. Hatta, büyük Türk şirket grupları, ürünlerinin menşeini çekinmeden belirttiğinden beri bu mevcudiyet daha da yoğun olmuştur. Ve şimdi Türkiye`ye muayyen bir siyasi istikrar yerleşmişken, Kuzey Denizi`nin kıyılarından Orta Asya bozkırlarına kadar faal olan Türk sermayesi yeniden hızlanıyor.


`Şirket almaya devam`
Koç Holding Stratejik Planlama ve İnsan Kaynakları Grup Başkanı Mehmet Ali Berkman, kendisiyle yapılan söyleşide yüksek büyüme hızını ancak şirket satın alma politikasını sürdürerek devam ettirebileceklerini, dahili büyümenin yeterli olmayacağını kaydetti. Berkman, ayrıca grubun 1990 yılından bu yana 6 milyar doları aşan yatırım yaptığını da dile getirdi.
Sabancı Holding CEO`su Celal Metin de mükemmel bir marka imgesine sahip olduklarını belirtti. Ayrıcalıklı gelişme eksenlerinin bankacılıkla birlikte, büyük çaplı dağıtım, tarımsal gıda, enerji, kimyasal maddeler ile bilişim ve iletişimin yeni teknolojileri olacağını kaydeden Celal Metin, Türkiye`nin tüm kabul kriterlerini tatmin edeceğine ve tam üyelikle Avrupa Birliği`ne katılacağına inandığını da vurguladı.
Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jak Kamhi de Türkiye`nin Gümrük Birliği`nden kaynaklanan ticaret açığına işaret ederek, Adaylığı kabul edilen ülkeler buna, üretimini artırmayı bilmiş olan Türkiye kadar iyi dayanamazdı belki de dedi. Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet de dergiye, Renault`nun stratejisinin kapsamlı bir kısmı Türkiye`den geçiyor, zira Türkiye, tüm civar için köprü ülke niteliğini taşıyor açıklamasını yaptı.
Derginin araştırmasında, TÜSİAD International Başkanı Aldo Kaslowski, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu`nun ekonomik görüşleri de yer aldı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.