Kriz kapıda!

05.09.2013 - 11:22 | Son Güncelleme :

Sadece 100 bin pasaport kaldı

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349pasaport.jpg">Darphane`de 58 gündür devam eden grev, pasaport basımını sıkıntıya soktu. Emniyet`in elinde son 100 bin pasaport kaldı. Grev bitmezse 20 gün sonra pasaport verilemeyecek.

Darphane`de yaklaşık iki aydır süren grev, birçok alanda işleyişi olumsuz etkiliyor. Altın, bozuk para, pasaport, nüfus cüzdanı gibi kıymetli evrakın basıldığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü`ne bağlı işyerlerinde 8 Temmuz`da başlayan grev, pasaport basımını durdurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü`nün elinde kalan son 100 bin pasaport da bittiğinde yeni cüzdan verilemeyecek. Bu da en fazla 20 gün daha yeni pasaport verilebileceği anlamına geliyor.

STOKLA R BİTTİ

YURTİÇİ VE YURTDIŞI UÇAK BİLETİ KAMPANYALARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Emniyet`in pasaport defteri stoklarına ek olarak Darphane`nin de elinde 140 bin adetlik baskı bulunuyor. Grevin devam etmesi halinde bu miktar Emniyet`e devredilecek. Yetkililer bu şekilde yeni pasaport taleplerinin yaklaşık bir ay daha karşılanabileceğini belirtiyor. İçişleri Bakanlığı`ndan üst düzey bir yetkili Emniyet`in elindeki pasaportların eğer talep normal seviyede kalırsa en iyi ihtimalle 20 günde tükeneceğini söyledi.

EMNİYET KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Darphane, 1 Haziran 2010`da yürürlüğe giren çipli pasaport uygulaması kapsamında 3 yılda basım rekoru kırdı. 2013`ün ilk dört ayında 1 milyonu aşkın çipli pasaport basıldı. Daha önce günde 4-5 bin pasaport üretilirken, bu sayı taleplerle 8 bin 500`e çıktı. Son dönemde baskı sayısı 5 bine oturdu. Kaynaklar ortalamanın 9 bine yaklaşabileceğini belirtti. Yeniden yapılanan Pasaport Dairesi, teknolojik altyapısıyla pasaport alım süresini dört güne kadar düşürmüştü. (Sabah)

ÇELİK: SENDİKAYLA GÖRÜŞME SÖZ KONUSU DEĞİL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, Darphane`deki grev konusunda ilgili sendikayla yeni bir görüşmenin söz konusu olmadığını belirterek, işçilerin daha fazla mağdur olmaması için grevin bir an önce sona erdirilmesini tavsiye etti. Çelik, yazılı açıklamasında, Darphane`de bir süredir devam eden grevin siyasi bir yapıya dönüştüğünü belirtti.

Greve katılan işçilerin, Bakan ve Bakanlık yetkileriyle halen görüşmeler devam ediyor şeklinde yanlış bilgilerle yanıltıldıklarını ifade eden Bakan Çelik, Tamamen siyasi amaçlı olan bu grevle işçilerimiz uzun süredir mağdur edilmektedir. İlgili sendikayla herhangi bir görüşme yoktur. Bunun dışında herhangi bir görüşme ve teklif olmayacağından, işçilerimizin daha fazla mağdur olmaması için grevin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini tavsiye ederim değerlendirmesinde bulundu.


İş hayatında vakit nakitse, Turkcell EkipMobil ve Akıllı Araç hizmetinizde!


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.