Kredi kartıyla tabanca

28.08.2006 - 11:03 | Son Güncelleme :

Kredi kartları ile satış yapan kuruluşlar kervanına kamunun tek silah üretimi ve satışını yapan Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürlüğü de katıldı. MKE Genel Müdürlüğü Kırıkkale`deki mevcut silah fabrikasında 42 ayrı özellikte tabanca stoklarını eritmek amacı ile 10 ay taksitle silah satış kampanyası başlattı. MKE tarafından yapılan açıklamada, tabanca satışlarında iki seçenek olarak peşin fiyatına indirimli ve banka kredi kartına satış uygulaması getirdi. Kurumun Ankara ve İstanbul Satış Merkezlerinden gerçekleştirilecek olan silah satışlarında Ziraat Bankası, İş Bankası ve Akbank kredi kartları ile müşterilere silah satışı yapılabilecek. 600 YTL`den başlıyor MKE Genel Müdürlüğü`nün vadeli kampanyalı satışa sunduğu tabancaların fiyatları 600 YTL ile 2 bin 205 YTL arasında değişiyor. MKE Genel Müdürlüğü`nün Kırıkkale`deki tabanca fabrikasında halen büyük bölümü MKE Fatih-13, MKE-Atmaca S3, MKE-Şahin-08, MKE-Gümüşay ve MKE-Kanun adında 42 ayrı özellikte tabanca üretimi yapılıyor. `Facialara neden olur` AA İzmir Foça`da kaza kurşunuyla ölen 2.5 yaşındaki Alistair Grimasson`un dedesi avukat Tuncer Eşsizhan, elindeki tabanca stoklarını tüketmek amacıyla MKE`nin kredi kartı ve taksitle tabanca satışı yapma kararını eleştirerek, satışın yeni facialara neden olacağını savundu. Devletin asli görevinin vatandaşlarının can güvenliğini korumak ve vatandaşlarının yaşama hakkını savunmak olduğunu belirten Eşsizhan, kamu kurumu niteliğindeki MKE`nin satışlarını artırmak amacıyla yaptığı çalışmayı eleştirerek, Silah satışlarını bu şekilde takdim etmek çağdaş devlet anlayışına sığmıyor dedi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.