Kıdem tazminatında kritik gün

18.11.2013 - 08:52 | Son Güncelleme :

Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren “kıdem, taşeronlaşma ve özel istihdam bürolarıyla” ilgili ikinci teknik komite toplantısı bugün yapılıyor

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/lira_954.jpg">Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren “kıdem, taşeronlaşma ve özel istihdam bürolarıyla” ilgili ikinci teknik komite toplantısı bugün yapılıyor.

Toplantıda konfederasyonlar ve bürokratlar uzlaşmanın yollarını tartışacak. Hükümetin Üçlü Danışma Kurulu’nda yaptığı sunum çerçevesinde çalışmalara başlayan teknik komite bugün ikinci kez toplanacak. Türk-İş, Hak-İş, TİSK, DİSK, TOBB temsilcileriyle bakanlık bürokratlarını biraraya getirecek toplantı masasına hükümetin yeni bir öneriyle geleceği belirtiliyor.

KIDEMDE UMUTSUZ

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, teknik komite çalışmalarında umut verici bir gelişmenin yaşanmadığını belirterek, bugünkü toplantı için de umutsuz konuştu.

Taşeronlaşma sorununun mutlaka çözümlenmesini gerektiğini belirten Toruntay, şöyle konuştu : “Ancak kıdemle ilgili bir karar çıkacağını zannetmiyorum. Alt işverenlikle ilgili taraflar düşüncelerini dile getirecek. Ancak bu konuda da ne kadar uzlaşırız emin değilim. Ancak yarın (bugün) belirli görüşler ortaya çıkacaktır. Çalışma Bakanı’nın dediği gibi ‘ya herro ya merro’ gibi bir durum söz konusu değil. Önemli olan masada uzlaşmak. Geçmişte Üçlü Danışma Kurulu’nda uzlaşma sağlanarak Meclis’e taşınan metinlerin kuşa çevrildiğini yaşadık gördük. Kim neyi oynamak istiyorsa onu oynuyor.” 

BANKALARIN MEVDUAT FAİZ ORANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

TARTIŞMADA YOKUZ

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da en taşeron işçilerin durumu ve özel istihdam bürolarını tartışmak istediklerini belirterek, “Kıdemle ilgili fon tartışması açılırsa bunun bizim için anlamı yok” mesajı verdi.

“Hükümet nasıl bir sunum yapacak bunu göreceğiz” diyen Çerkezoğlu, “Hazırlıklarımızı Üçlü Danışma Kurulu’ndaki sunum  çerçevesinde tamamladık. Teknik komite toplantısında hükümetin tutumunda bir netlik ortaya çıkmasını ümit ediyoruz. Kıdem tazminatı konusunda diretmeden vazgeçecekler mi yoksa kararlılar mı göreceğiz” diye konuştu.  12 milyon işçinin tazminat ve diğer sorunlarını ilgilendiren toplantılarda işçi kesimi, bir yıla 30 gün şartının kaldırılarak kıdemin çalışma süresine bağlı olarak verilmesini, işverenler ise fonun yönetiminde bulunmak istiyor. Hükümet, ise sosyal tarafların masaya uzlaşarak gelmesini istiyor.

KOBİ HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
996 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
995 TL        
EURO
981 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.