Kara listeye giren müşteriye ’kontrollü kredi kartı’ geldi

10.08.2006 - 11:17 | Son Güncelleme :

Yapı Kredi Bankası, harcamalarında fazla açılmaktan çekinenlere ve düzenli gelirini beyan edemeyenlere yönelik Kontrollü Worldcardı çıkardı. Ev kadınları, öğrenciler ve serbest meslek sahipleri düşünülerek tasarlanan Kontrollü Worldcard, kart sahibinin belirlediği teminatın bankada açılacak 12 ay vadeli hesaba yatırılması prensibiyle çalışıyor.

6 AYDA 250 BİN KART: Yapı Kredi Bankası Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, Kontrollü Worldcard’ın pazarda bir ilk olacağını ve önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, Kartı, harcamalarında fazla açılmaktan çekinenler için geliştirdik. Kontrollü Worldcard pazarda çok önemli bir boşluğu dolduracak. İlk altı ayda 250 bin kart ve 75 milyon ciro oluşacağını tahmin ediyoruz dedi. Somer, bir soru üzerine, daha önce kara listeye girenlere de bu karttan yararlanma imkanı tanıyacaklarını ifade etti. Kartın sektördeki saklı talebi harekete geçirerek kart pazarının sağlıklı bir şekilde büyümesine yardım edeceğini dile getiren Somer, kartın taksitli alışverişi destekleyerek perakende sektörüne de katkı sağlayacağını kaydetti.

KAYITDIŞI EKONOMİYE DARBE: Somer, Kontrollü Worldcard’la amaçlarının daha fazla tüketicinin kart kullanmasını sağlayarak kayıtdışı ekonomiye darbe vurmak olduğunu vurguladı. Somer, Kontrollü Worldcard için 18 yaşın üzerindeki herkesin başvurabileceğini aktararak, kart alacaklardan 12 ay vadeli en az 750 YTL, en çok 15 bin YTL mevduat teminat istendiğini ve yatırılan teminatın yüzde 70’i oranında limit tahsis edileceğini belirtti. Kontrollü Worldcard’ın, nakit çekimi, ek kart ve tüm World ayrıcılıklarına sahip olduğunu dile getiren Somer, kart tasarımının da Worldcard’la aynı olacağını aktardı.

Kartta 64 milyar dolar dönüyor

NAZAN Somer, son dört yılda Türkiye’deki kredi kartı sayısının iki katına çıktığına değinerek, şunları söyledi: Kredi kartı cirosu, dört kat artarak 64 milyar dolar oldu. Türkiye’de yetişkin nüfusun sadece yüzde 33’ü kredi kartı kullanııyor. Her 3 kişiden 2’si kredi kartı sahibi olmuyor ya da olamıyor. Kredi kartına ilişkin halkımızın haklı korkuları var. Biz yeni ürünümüzle müşterilerimizin ayaklarını yorganlarına göre uzatmalarını sağlayacağız.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.021 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.