İşte 2013’teki en büyük risk...

07.01.2013 - 08:29 | Son Güncelleme :

İEAD yaptığı‘Hocaların Gözüyle 2013 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması’nda

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/issiz-3.jpg">İEAD yaptığı‘Hocaların Gözüyle 2013 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması’nda, iktisat hocaları bu yıl Türkiye ekonomisini bekleyen en önemli sorunların cari açık ve işsizlik olacağını belirtti.

İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği’nin (İEAD) tarafından aralık ayında profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanlarına sahip 331 iktisat hocasının katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, ekonomide belirgin bir canlanma beklemeyen hocalara göre, durgunluk diğer bir önemli sorun olmaya devam edecek. Katılımcıların yarısı 2013 yılında en çok kazandıran yatırım aracının altın olacağı tahmininde bulundu. ‘Hisse senedi en çok kazandırır’ diyenlerin oranı yüzde 30’un üzerinde olurken, yüzde 70’e yakın katılımcı İMKB’deki pozitif ayrışmanın 2013 yılında da devam edeceğini bekliyor. Petrol fiyatlarında ise mevcut düzeyin korunması bekleniyor.

Anket sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada İEAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, önceki yıla göre iyimserlikte artış olmasına rağmen iktisat hocalarının dünya ve AB ekonomisi için oldukça kaygılı olduklarını ifade etti. Ankete katılanların yüzde 77,7’sinin bu yıl dünya ekonomisinde belirgin bir iyileşme beklemediğini aktaran Bilgin, Avrupa borç krizinde iyileşme beklemeyenlerin oranının yüzde 74,6 olduğunu, katılımcıların yaklaşık yüzde 70’inin de Euro Birliği’nin dağılmasını ya da küçülmesini beklemediklerini kaydetti. Türkiye’nin mevcut ekonomik durumunu iyi olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 37, ‘normal’ olarak değerlendirenlerin oranı ise yüzde 43,6 oldu. Küresel kriz, cari açık ve büyüme konusunda Merkez Bankası’nın uyguladığı politikalar, hocaların yarıya yakını tarafından ‘iyi’ olarak değerlendirildi. Akademisyenlerin yüzde 60’tan fazlası faizlerde azalış beklediğini bildirdi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.