İş dünyası: Gerginlik bitsin

07.06.2013 - 08:11 | Son Güncelleme :

Gezi Parkı oloylarının biran önce durması adına çağrıda bulunuldu


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) dün bir araya gelerek birlikte Gezi Parkı oloylarının biran önce durması adına çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

 

Milliyet`in haberine göre; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, vatandaşlarımızın çevre duyarlılığı ile başlattığı demokratik hakların kullanılmasını desteklediklerini ancak son günlerde gösterilerin marjinal gruplar tarafından farklı mecralara çekilmek istendiğini üzülerek gördüklerini söyledi.

 

Vatandaşlık hakkı

 

Hukuk kuralları çerçevesinde talepleri dile getirmenin, en tabii vatandaşlık hakkı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Gösteri hürriyeti kapsamında vatandaşlarımızın çevre duyarlılığı ile başlattığı demokratik hakların kullanılmasını destekliyoruz ancak son günlerde gösterilerin marjinal gruplar tarafından farklı mecralara çekilmek istendiğini, gelişmelerin ülkemiz üzerinde kötü emelleri olanlara hizmet etmeye zemin hazırladığını üzülerek görüyoruz.

 

Tüm dünya sorunlarla boğuşurken, herkesin bakışlarının yükselen Türkiye üzerinde odaklandığı bu dönemde, huzura ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Şunu kimse unutmamalıdır ki sokakların huzur ve güveni, çocuklarımızın ve Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemlidir. Şiddet ve kavga, hiç bir şeyi çözmediği gibi, sorunları içinden çıkılmaz hale getirir.”

 

‘Yakıp, yıkmayın’

 

Hiçbir hak arayışının, vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın, tüccarın mağduriyetine ve vatandaşların vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamayacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Samimi vatandaşlarımız bu konuda duyarlılık içinde olmalı ve yakma yıkma gibi suç teşkil eden fiillerin hak ve özgürlükleri gölgelemesine izin vermemelidir” dedi.

Haberin Devamı

 

Demokrasi içinde ve demokratik kurum ve kurallara saygılı olarak hareket edilmesinin önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, devletin ve kurumların samimi vatandaşların demokratik haklarını kullanmalarına sonuna kadar imkan sağlamaları gerektiğini söyledi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.015 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.