İnternetten otel rezervasyonu

15.03.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Artık tüm dünya otellerine en kısa zamanda ulaşmak ve uygun fiyatlı olanı bulmak çok kolay

Artık tüm dünya otellerine en kısa zamanda ulaşmak ve uygun fiyatlı olanı bulmak çok kolay. Dünyanın her yerinde otel rezervasyonları yapmak amacıyla seyahat acentaları tarafından kullanılan Global Bilgisayar Ağı (Global Dağıtım Sistemi/GDS) otelcilerin hizmetine girdi. GDS`yi kullanan dünyanın önde gelen otel temsil şirketi HotelWorld, bu sistemle tüm dünyadaki bağımsız otelleri çatısı altında toplayarak, internet üzerinde tanıtmayı amaçlıyor.

Türkiye`deki bağımsız otelleri HotelWorld çatısında toplayarak, GDS sistemiyle dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Bakhus Turizm ve Seyahat Acentası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Tanrıseven, GDS`nin dünyanın her yerinde otel rezervasyonları yapmak amacıyla seyahat acentaları tarafından kullanıldığını söyledi. Hotelworld`a üye olan otellerin, HoteWorld web sitesinden tanıtılarak pazarlandığını vurgulayan Tanrıseven ayrıca, üye otellerin internet ortamında promosyonlarını ilan etme şansına sahip olduklarını da kaydetti. HotelWorld`un franchising sistemiyle çalıştığını, dünyanın dört bir yanında franchiseeleri olduğunu söyleyen Tanrıseven, HotelWorld`ün Türkiye`deki franchisee hizmetini ise Bakhus Turizm`in verdiğini söyledi.

Türk turizmine katkı
Yurt dışında, HotelWorld`e üye olan otellerin giriş ücreti ve aidat ödediğini söyleyen Tanrıseven, Türkiye`deki otellerin ise sadece yıllık aidat ödediğini kaydetti.

Tanrıseven, `Yurt dışında Hotel World`e üye olmak isteyen bağımsız oteller 1000 pound giriş ücreti, 4500 pound da yıllık aidat ödüyor. Türkiye`de ise Hotelworld`e giriş yapmak isteyen oteller sadece 580 pound yıllık aidat ödüyor. Giriş ücreti ödemiyorlar` diye konuştu.

Türk turizminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Türk otellerine kolaylık sağladıklarını söyleyen Tanrıseven, Türk turizmi gelişene kadar da bu hizmeti sürdüreceklerini kaydetti. GDS üyesi olan otellerin American Express, Carlson Wagonlit and BTI gibi dünyanın önde gelen birleşik seyahat şirketlerinin global otel programlarında da temsil edileceğini belirten Tanrıseven, ayrıca ABD ve Avrupa pazarında faaliyet gösteren global ya da ulusal programlarına da dahil olduklarını söyledi.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.