Hacılara taze yemek için Suudilere 7 fabrika kurdu
İLK FABRİKAYI 2001`DE KURDU
Kayhan Ertuğrul`u diğer makina üreticilerinden ayıran ise, Suudi Arabistan`a kurduğu yemek fabrikaları olmuş. Bir Suudi işadamı, İstanbul`da dolaşıp bulamadığı dev yemek kazanları için Ertuğrul`un kapısını çalmış. 4 saatte 25 bin kişiyi doyuracak ilk yemek fabrikasını 2001`de Arabistan`da kurmuş. Bu iyi bir referans olmuş. 7 yılda kurduğu fabrika sayısı 3`ü Mekke, 4`ü Medine`de olmak üzere 7`ye ulaşmış. Suudilere ilk olarak 15 bin kişilik pilav makinesi, ardından et, sulu yemek makineleri yaptığını kaydeden Ertuğrul, Hacılar bu sayede, el değmeden pişen yemekleri çok temiz ve taze yiyebiliyor. Önceden derin dondurucudan çıkarılıyordu. Yangın tehlikesine karşı otellerde yemek yapılmıyor. Yemekler, otellere, hacıların bulunduğu her yere, şeytan taşlamaya gittiyse oraya gidiyor, çadırlarına götürülüyor dedi.