Gsm Ihalesinde Yaris Basliyor.

03.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Asgari 1.3 milyardolar degerli iki adet cep telefonu lisans ihalesinde teklifler bugun aliniyor. Ihalede katilimcilar tekliflerini bugun saat 13. .00`e kadar Ulastirma Bakanligi bunyesinde olusturulan Ihale Komisyonu`na verecekler. Ihalede muhammen bedel, lisans basina 648 milyon 903 bin dolar olarak belirlenmisti. Birinci ihalenin yapilmasinin ardindan kazanamayan firmalar ikinci ihaleye cagrilacak. Ikinci ihalede en yuksek fiyati veren sirket lisansi alacak. Telekom birinci ihalede verilen fiyat kadar lisans ucreti karsiliginda ucuncu lisansin sahibi olacak. Uc yeni operator de eszamanli olarak calismaya baslayacak. Tartismali GSM lisans ihalesinde teklifler bugun aliniyor. Dev konsorsiyumlarin katilacagi ihalede bundan sonraki surec Ihale Komisyonu`nun inisiyatifinde gelisecek. Komisyon, en yuksek teklif sahibine lisansi verecek ya da birinci ve ikinci firmayi acik artirmaya sokacak. Asgari 1.3 milyar dolar degerli iki adet cep telefonu lisans ihalesinde teklifler bugun aliniyor. Uzun bir sure beklenen, daha sonra da ilan edilmesinin ardindan ertelenmesi istenen ihalede katilimcilar tekliflerini bugun saat 13.00`e kadar Ulastirma Bakanligi bunyesinde olusturulan Ihale Komisyonu`na verecekler. Ihalede tekliflerin bugun alinmasinin ardindan Ihale Komisyonu`nun degerlendirme sureci baslayacak. Komisyon oncelikle teklif sahiplerinin sartnamede yer alan kosullari yerine getirip getirmedigini degerlendirecek. Sartameye uygun teklif sahipleri arasinda teknik donanim ve fiyat degerlendirmesi yapilacak. Ardindan ihalenin en sorunlu olan sureci baslayacak. Komisyon, en yuksek fiyat teklifinde bulunan konsorsiyuma birinci lisansi verebilecek ya da birinci ve ikinci en yuksek teklif sahibini acik artirmaya sokacak. Firmalar, prosedurun bu bolumunu yogun itirazlarda bulunmus ve yontemin acikliga kavusturulmasini istemisti. Birinci ihalenin yapilmasinin ardindan kazanamayan firmalar ikinci ihaleye cagrilacak. Ikinci ihaleye birinci ihaleyi kazanamayanlar disinda baska bir sirket katilamayacak. Ikinci ihalede en yuksek fiyati veren sirket ikinci lisansin sahibi olacak. Telekom birinci ihalede verilen fiyat kadar lisans ucreti karsiliginda ucuncu lisansin sahibi olacak. Uc yeni operator de eszamanli olarak calismaya baslayacak. Ihaleyi kazanan konsorsiyumlar, 2 yil boyunca roaming olmadan kendi sistemlerini kuracaklar.
Ihaleye kimler giriyor?: Ihaleye Koc-SBC-Bilgin Medya Holding, Dogus-Dogan-Sabanci-Telefonica, Is Bankasi-Telekom Italia, Fiba- Nurol-Suzer-Enka-France Telecom, Cingilli Holding-Hutchison Telecom gibi konsorsiyumlar katilacak. Vakifbank-KPN ortakliginin ihaleye katilmaktan vazgectigi one suruldu. Daha once de Alman telekomunikasyon sirketi Deutche Telecom ihaleye katilmaktan vazgecmisti. Oyak, Ihlas, Alarko gibi gruplarin da ihaleye katilacak konsorsiyumlar arasinda yer almasi bekleniyor. Ihalede tekliflerin alinmasinin ardindan Ihale Komisyonu en yuksek teklif sahibine lisansi verebilecek ya da birinci ve ikinci yuksek teklif sahibini acik artirmaya sokacak. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
983 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.