Gıdabank geliyor
`Yoksulbank`tan sonra, `Yiyecek Bankası` projesi start aldı. Proje yetkilisi Aziz Akgül, `Yiyecek Bankası açlık içindeki vatandaşlar ile ellerinde ihtiyaç fazlası gıda bulunanlar arasında bir köprü olacak` dedi
Fakirler için `Yoksulbank`tan sonra, `Gıda Bankası` da kuruluyor. Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Aziz Akgül, `Yiyecek Bankası kurulması suretiyle, açlık içindeki vatandaşlar ile ellerinde ihtiyaç fazlası yiyecek ve gıda malzemesi bulunan şahıs ve kurumlar arasında, bir köprü oluşturulacak` dedi.
Dünya Bankası kuruluşu olan Uluslararası Finans Kurumu`nun (IFC) davetlisi olarak ABD`ye giden Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Aziz Akgül, Türkiye`de yoksulluğun azaltılması için, yoksulun yoksulu kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyet yapmalarına imkan sağlayacak, kefilsiz ve teminatsız mikrokredi verilmesi esasına dayalı `Yoksulbank Projesi`nden sonra, ülkede açlığın önlenmesi ve kaynakların israf edilmemesi maksadıyla, Türkiye`de `Gıda Bankası` projesi uygulamasının da öncülüğünü yapıyor.
Mikrofinansçılar İstanbul`da
Washington D.C`de faaliyet gösteren Capital Area Foodbank Direktörü M. Marian Barton Peele ile ortak çalışma yapma kararı alan Akgül, yaptığı açıklamada, `Türkiye Yiyecek Bankası` kurulması suretiyle, açlık içinde bulunan vatandaşlar ile ellerinde ihtiyaç fazlası yiyecek ve gıda malzemesi bulunan şahıs ve kurumlar arasında, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı`nın israfın önlenmesi prensibinden hareketle, bir köprü oluşturulacağını bildirdi. Akgül ayrıca, Türkiye`de Gıda Bankası`nın gerçekleştirilmesi için Capital Area Foodbank ve Second Harvest ile organizasyonel her türlü teknik desteği alma konusunda anlaştıklarını söyledi.