Fransa'da saldırı: 84 ölü

15.07.2016 - 09:23 | Son Güncelleme :
Fransa'da saldırı: 84 ölü | Genel Haberler

Fransa’nın güneyindeki Nice’te bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Olayda ölenlerin sayısının 84'e yükseldiği bildirilirken 18'i ağır 40'tan fazla kişinin yaralı olduğu açıklandı.

Fransa’nın güneyindeki Nice’te bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Olayda ölenlerin sayısının 84'e yükseldiği bildirilirken 18'i ağır 40'tan fazla kişinin yaralı olduğu açıklandı.

90 KİLOMETRE HIZLA 2 KİLOMETRE KALABALIĞIN ÜZERİNE İLERLEDİ

hurriyet.com.tr'nin haberine göre; polis yetkilileri kamyonun 90 kilometre hızla 2 kilometre boyunca ilerlediğini açıkladı. Kamyonun durdurulmaya çalışıldığını ancak bu sırada çok sayıda kişinin de hayatını kaybetti açıklandı.

Haberin Devamı

Olay kentte büyük paniğe neden oldu. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu.

Olayın ardından polis ve valilik geniş çaplı operasyon başlattı.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Alpes Maritime Bölge Valisi Adolphe Colrat, beyaz renkli bir ağır vasıtanın 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına katılan kalabalığın arasına dalarak katliam yapan şoförün polis tarafından vurulup etkisiz hale getirildiğini belirtti. Saldırganın olay yerinden ancak 100 metre uzaklaşabildiğini belirten Vali Colrat, kamyonda ikinci bir saldırganın olma ihtimalinin de bulunduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

REHİNE KRİZİ İDDİASI YALANLANDI

Saldırının hemen ardından Nice'de bir rehine krizi yaşandığı iddia edilmişti. Hükümet yetkilileri Nice'de herhangi bir rehine krizinin yaşanmadığını aktardı.

KAMYONDA MÜHİMMAT SİLAH VE EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ

Nice Valiliğinden yapılan açıklamaya göre polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. 

KAMYON KİRALIK

Nice'in bağlı olduğu Alpes-Maritimes Bölgesi Başkanı ve Milletvekili Eric Ciotti, saldırıda kullanılan kamyonun kiralık olduğunu açıkladı.    

Haberin Devamı

SALDIRGAN 31 YAŞINDA VE TUNUS KÖKENLİ İDDİASI

Yerel Nice Matin gazetesi ise polisin öldürdüğü saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğunu yazdı. Gazete, saldırganın Nice kentinde yaşadığını belirtti.      

FRANSA CUMHURBAŞKANI PARİS'E DÖNDÜ

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın kriz masasını katılmak üzere Paris'e geri döndüğü duyuruldu. Hollande özel bir ziyaret için ülkenin güneyinde bulunan Avignon kentindeydi. Hollande, terör saldırılarıyla ilgili olarak Ulusal Savunma Konseyini Elysee Sarayı'nda toplama kararı aldı. Öte yandan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneve, saldırı haberinin ardından Nice kentine gitti.  

OLAĞANÜSTÜ HAL 3 AY DAHA UZATILACAK

Saldırı sonrası Paris'e gelen ve Başbakan Manuel Valls ve kabine üyeleri ile bir kriz toplantısı yapan Hollande, daha sonra Elysee Sarayı'ndan Fransız halkına seslendi. Hollande, Fransa'nın bir kez daha korkuyla yüz yüze geldiğini belirterek, tüm Fransa'nın terör tehdidi altında olduğunu söyledi.

Saldırının Fransa'nın sembollerinden olan bir günde, özgürlüğün sembolü olan 14 Temmuz'da düzenlendiğinin altını çizen Hollande, saldırganın öldürüldüğünü kaydederek, tüm yetkililerin seferber olduğunu, bölgedeki tüm hastanelerin saldırıda yaralananlara açıldığı acil durum planının devreye sokulduğunu söyledi. 

ÖLENLER ARASINDA ÇOCUKLAR VAR

Hollande ölenler arasında çocukların da bulunduğunu vurguladı.

Terörle mücadelede yeni bir döneme girildiğini hatırlatan Hollande, mutlak bir hassasiyet ile hareket ederek güvenliği sağlayacağız dedi.

Hollande, Başbakan ve ilgili bakanlar ile yaptığı toplantı sonrasında alınan kararları da paylaştı. Buna göre, dün 26 Temmuz'da sona ereceği açıklanan olağanüstü hal uygulaması 3 ay daha uzatılacak. 10 bin asker ve polisin devriye gezdiği ve önemli merkezlerde gözetleme görevi yaptığı 'sentinelle' operasyonu devam edecek. Yedek askerlere çağrı çıkarılacak ve sınır kontrolleri dahil gerekli görülen tüm alanlarda görev almaları sağlanacak. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.