Ertürk: Merkez Yayın`ın halka arzı iznimize bağlı

09.08.2006 - 10:36 | Son Güncelleme :

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Merkez Yayın Holding`in hisselerinin protokol gereği rehinli olduğunu belirterek, Rehini çözemezsek halka arz olmaz. Bunun için TMSF`nin onayı gerekiyor dedi.
Protokolde halka arz durumunda Fon`un hangi şartlarda onay vereceğinin belirtildiğine dikkat çeken Ertürk, şunları kaydetti:
Merkez Yayın`ın hisseleri rehinli. Bunun için, rehini çözemezsek halka arz olmaz. Çünkü rehinli hisseler satışa çıkarılıyor. Buradaki temel şart, halka arz sonucunda ortaya çıkacak gelirlerin yüzde 50`sinin TMSF`ye borca karşılık ödenmesi. Bu anlamda sürecin bir tarafıyız. Bu konuda bize gelmeleri gerekiyor.
Ahmet Ertürk, halka arzla ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu`nun (SPK) kendilerinden, söz konusu varlıkların bir kısmının TMSF`ye rehinli olmasından dolayı görüş istediğini, bu talep üzerine de SPK`ya ön görüş bildirdiklerini kaydetti. Ertürk, Tabii ki oradaki şartların yerine getirilmesi kaydıyla... Halka arz gelirlerinin yüzde 50`sinin TMSF`ye verilmesi... Ancak henüz bu konuda bir dönüş olmadı diye konuştu.

`Konuşuruz`
TMSF Başkanı Ertürk, halka arz sürecinde protokolde düzenlenmemiş bazı ayrıntıların ortaya çıkması halinde, bunu oturup karşı tarafla konuşacaklarını aktardı.


Küçük yatırımcı konumuz değil
Ahmet Ertürk, Sabah`ın ikinci kez halka arzı nedeniyle ilk halka arzdan elinde hisse olan onbinlerce yatırımcının durumu konusunda bir açıklama yapmadı. Ertürk, geçmiş olaylarda TMSF`nin herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını ifade ederek, Sabah`ın isim hakkının Sabah Yayıncılık`a kullandırılıp daha sonra geri alınması ve dolayısıyla orada bazı yatırımcıların mağdur edilmiş olmasının Fon`u ilgilendirmediğini söyledi.
Sabah`ın Sabah Yayıncılık değil Bilgin Yayıncılık mülkiyetinde olduğunu hatırlatan Ertürk, Zaten mülkiyeti hiçbir zaman değişmemiş, sadece geçici olarak Sabah Yayıncılık`a kullandırılmış. Bana göre o dönemde olanlar, dönemin SPK yöneticilerini ve şirketlerin karar mekanizmalarını ilgilendiriyor diye konuştu.


`Protokol açıklansın`

TMSF`nin Etibank`tan kaynaklanan zararları üstlenmesi sonucu binlerce mevduat sahibinin sorununu çözdüğünü hatırlatan BORYAD (Borsa Yatırımcıları Derneği) Başkanı Ali Bahçuvan, Devletin üstlendiği zararı telafi etmek TMSF`nin görevi. Ancak TMSF, nasıl mevduat sahiplerinin zarar etmesini engellediyse, aynı duyarlılığı hisse sahiplerine karşı da göstermeli ve vicdanları rahatsız edecek uygulamalara adını karıştırmamalıdır dedi.
Devletin Sabah Yayıncılık`a el koymasının bu şirketin batmasından kaynaklanmadığını söyleyen Bahçuvan, Sabah Yayıncılık, hisselerine sadece Etibank`a kefil olmalarından dolayı el konuldu. Sabah`ın borcu da yoktu bankaya. Buna rağmen küçük yatırımcı mağdur ediliyor dedi.
TMSF`nin, Merkez Yayın Holding ile protokol yaparken muhtemel halka arzla ilgili olarak rehinli hisselerle ilgili görüşmeler yapıldığının anlaşıldığını söyleyen Bahçuvan, bu protokol şartlarının kamuyona açıklanmadığına dikkat çekti.
Yeni yeni borsa mağdurları oluşmaması için protokolün tamamının kamoyuna açıklanması gerektiğini söyleyen Bahçuvan, Aksi taktirde Merkez Yayın Holding hissesi alacak yatırımcılar neye göre karar verecek Yeni yeni mağduriyetler olmamalı diye konuştu.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.