Doğalgaz vananız kapanabilir

09.01.2014 - 15:45 | Son Güncelleme :

`Faturasını ödemeyen abonenin gazını keseceğiz`

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349ocaklpg.jpg" align="right">Doğalgazda son dönemde faturasını ödemeyen abone sayısının artmaya başlaması üzerine sektör, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kapısını çaldı.Bazı şehiriçi dağıtım şirketleri, “Faturasını ödemeyen abonenin gazını keseceğiz” hatırlatması yaptı.

Zaman`dan İsmail Altınsoy`un haberine göre, Türkiye’de 72 ilde toplam 10 milyon dolayında abone doğalgaz kullanıyor. Türkiye’de yılda 46-47 milyar metreküp doğalgaz tüketiyor. Bunun yüzde 25’lik bölümü konutlara ait. Konutlarda, doğalgazın daha da yaygınlaştırılması için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda doğalgaz arzı sağlanamamış ilçelere kamu olarak doğalgaz götürülmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı alındı. Hükümetin, 6 ay içinde gerekli koşulları taşıyan ilçelere doğalgaz götürmek için aldığı karar, 31 Aralık 2013’te doldu. Şu ana kadar 9 ilçe başvurdu. Yeni bir kararla bu süre, haziran ayı sonuna kadar uzatıldı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

BUNA RAĞMEN ÖDEME YAPILMIYORSA...

Özellikle evsel tüketim için büyük bir konfor ve temizlik anlamına gelen doğalgazda, son dönemde tahsilat sorunları ortaya çıkmaya başladı. Doğalgaz sektörü temsilcileri, son dönemde faturasını ödemeyen abone sayısında görülen belli orandaki artış üzerine, sorunu paylaşmak ve çözüm yolu bulmak üzere soluğu EPDK’da aldı.

Bazı şehiriçi dağıtım şirketleri, EPDK’da doğalgazla ilgili birimlerin üst yönetimiyle görüşerek, “Faturasını ödemeyen abone sayısında artış gözleniyor. EPDK’nın mevzuatı gereğince ilgili aboneler ödemelerle ilgili olarak (7+15 gün) uyarılıyor. Ancak, tahsilat sorunu devam ediyor. Tüm uyarılara karşın faturasını ödemeyen abonelerin, doğalgazını keseceğiz.” bilgisini iletti.

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre EPDK yetkilileri, “Mevzuatta öngörülen tüm kurallar abonelere eksiksiz uygulansın. Uyarılar yapılsın. Buna rağmen ödeme yapılmıyorsa aboneye gaz akışı kesilsin.” vizesi verdi. Sektör temsilcileri, doğalgazda yaşanan ödeme güçlüğüne ilişkin olarak, “Son dönemde ödemelerde bir güçlük gözleniyor. Bunun daha da yaygınlaşmaması temennimiz.” görüşünü dile getirdi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.