Dev ihale iptal oldu!

23.01.2014 - 08:44 | Son Güncelleme :

Derince Limanı genişletme projesi kapsamındaki özelleştirme ihalesinde tüm yatırımcılar açık artırma sürecinden çekildi

Derince Limanı genişletme projesi kapsamındaki özelleştirme ihalesinde tüm yatırımcılar açık artırma sürecinden çekildi. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, ihalenin iptal edildiği açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları`na (TCDD) ait Kocaeli Derince Limanı`nın 36 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirme ihalesinde, ihale komisyonun açık artırma başlangıç tutarını 516 milyon dolar olarak belirlemesinin ardından katılımcılardan teklif gelmemesi üzerine ihale iptal oldu.

Özelleştirme İdaresinde, Ahmet Aksu`nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı.

1. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren The Peninsular and Oriental Steam Navigation Company, 2. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Ceynak Lojistik ve Ticaret AŞ, 3. elemeli yazılı turda ise en düşük teklifi veren Yılport Holding AŞ elendi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

İhalenin açık artırım başlangıç tutarı 516 milyon dolar olurken, artırım aralığı ise 500 bin dolar olarak belirlendi. Açık artırmada ise Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ yeni teklif vermemesi nedeniyle ihale iptal oldu.

6 FİRMA KATILDI

İhalede, Yılport Holding AŞ, The Peninsular and Oriental Steam Navigation Company, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ, Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ceynak Lojistik ve Ticaret AŞ yarışıyor.

TCDD Derince Limanı`nın mevcut alanı

TCDD Derince Limanı, yaklaşık 423 bin metrekare toplam alana kurulu ve 343 bin metrekarelik gümrüklü alana sahip. Tesiste kapalı stok alanı, sac ambar ve ambar alanı da bulunuyor. Her yıl yaklaşık 1.000 gemiye hizmet veren TCDD Derince Limanı`nın hizmet verdiği gemilerin yaklaşık yüzde 85`ini yabancı gemiler oluşturuyor. TCDD Derince Limanı mevcut durumda toplam 1.322 metre uzunluğunda 8 adet rıhtıma sahip. Aynı anda 10 geminin yanaşabildiği rıhtımların derinlikleri 4 metre ile 15 metre arasında değişiyor ve limana en fazla 250 metre boyunda 100 bin DWT`lik gemiler yanaşabiliyor.

İlk kez 2007`de ihaleye çıkıldı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının İşletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirme kapsamına aldığı liman için ilk kez 2007`de ihaleye çıkıldı. Açık artırma sonucunda ise en yüksek teklifi 195 milyon 250 bin dolarla Türkerler Ortak Girişim Grubu`ndan geldi. Ancak Danıştay, Derince Limanı ile ilgili imar planı çelişkilerini dikkate alarak, bu özelleştirmeyi iptal etti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.024 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.