Dev birleşmede rötar

25.03.2014 - 12:58 | Son Güncelleme :

Microsoft-Nokia birleşmesi Nokia`nın Hindistan`da yaşadığı bazı hukuksal sorunlar sebebiyle tamamlanamıyor

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349Microsoft.jpg" align="right">Microsoft-Nokia birleşmesi Nokia`nın Hindistan`da yaşadığı bazı hukuksal sorunlar sebebiyle tamamlanamıyor. Yılın ilk 3 ayında tamamlanması gereken birleşme Nokia`dan yapılan açıklamaya göre Nisan ayına kaydı. Uzmanlara göre anlaşmanın daha da gecikme ihtimali olmakla birlikte tamamen iptali söz konusu değil.

Nokia`nın Microsoft`a satışının tamamlanması Asya`da bazı hukuksal engeller sebebiyle ertelendi.

Nokia`dan yapılan açıklamda daha önce satın alma anlaşmasının 2014`ün ilk 3 ayında tamamlanacağı belirtilmişti. Finlandiyalı şirket yaptığı açıklamada anlaşmanın Nisan 2014`te nihayete ermesini beklediğini belirtirken buna da Asya`da düzenleyici kuruluşlardan henüz onay alınmamasını gerekçe gösterdi.

Nokia-Microsoft birleşmesini ABD ve Avrupa Komisyonu onaylamıştı.

Microsoft ise resmi blogunda satın alma işlemenin son aşamalara yaklaştığını ve düzenleyici kuruluşların onay sürecinin sürdüğünü belirtti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

HİNDİSTAN`DA VERGİ ANLAŞMAZLIĞI YAŞADI

Anlaşmanın nihayete ermesinin gecikmesi Acaba anlaşma tehlikeye mi girdi sorularını beraberinde getirdi. Nokia`nın Hindistan`da birleşme öncesi vergi davaları sürüyordu. Hintli vergi kurumları Nokia`ya Chennai fabrikasında üretilen telefonları ihraç etmek yerine iç piyasada satması sebebiyle 300 milyon dolarlık vergi faturası çıkarmıştı. Nokia bu miktarı ödemeyince konu mahkemeye taşınmış ancak mahkemeden de Nokia`nın Chennai fabrikasını kapamadan önce 572.5 milyon dolar ödemeye mahkum etmişti.

Uzmanlar bu sıkıntının Microsoft-Nokia anlaşmasının tamamen iptalini gerektirecek bir durum olmadığını ancak anlaşmayı geciktiren faktörlerden biri olduğunu belirtiyor.

7.2 MİLYAR DOLARA SATILMIŞTI

Microsoft Finlandiyalı telefon devi Nokia`yı Eylül 2013`te 7.2 milyar dolara almıştı. Samsung ve Apple`ın mobil telefon pazarına hakim olmasıyla birlikte Nokia son yıllarda büyük zararlar yazmış, bu sektörde çıkış arayan Microsoft ile Windows Phone işletim sistemi için anlaşma yapmıştı. Ancak yeni modelleriyle de pazar payını büyütemeyen Nokia Microsoft`un satın alma teklifini kabul etmişti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.