Daveti yapanlar karşılar bütün bakanlar böyle gider

15.05.2006 - 11:04 | Son Güncelleme :

Paris’teki otel faturalarının Ceyda Erem’in sahibi olduğu CNR Fuarcılık tarafından ödendiği iddiaları için, Atış serbest diyen Tüzmen, Ben yurtdışındaki bütün fuar organizasyonlarına katılıyorum. Organizasyonu düzenleyen kimse, masrafları da o karşılar, bunlar gayet doğal dedi. Tüzmen, kendisinden önceki bütün bakan ve bürokratların da davetlere bu şekilde gittiklerini savundu.

DEVLET Bakanı Kürşat Tüzmen, 2003 yılında resmi görev yazısı ile Paris’e yaptığı gezinin otel giderlerinin CNR Fuarcılık tarafından karşılandığını doğruladı. D-8 Zirvesi için geldiği Bali’den ayrılmadan önce gazetecilerle konuşan Tüzmen şunları dedi:Vuruyorlar. Ama bunlar hep bir noktaya, belden aşağıya vuruyorlar. Yumruklar gelsin. Çeneye almadıktan sonra deviremez. Çeneyi koruyacağız. Bizim de çok sert kroşelerimiz, çok sert direklerimiz var. Ama biz kullanmıyoruz, atmıyoruz. Görüyorsunuz, bazen geliyor, bir tane atıyorum, duruyor. Ben bir kere vururum.

SUYUN ÜSTÜNDEKİLER: 1986’da boks antrenörlüğü yaptığını ve Milli Takım’ı Bulgaristan’a götürdüğünü anımsatan Tüzmen, EGS dendi, şimdi nerede? Eximbank, yolsuzluk falan dediler, ne oldu, yok. Ondan sonra Irak dendi. Ne oldu? Oda yok. Şimdi bu. Biz bunlara alıştık dedi. Bunlar belli bir merkezden mi geliyor? sorusuna, Oradan da var, başka yerlerden de var diyen Tüzmen, köpekbalığı ve barakudaların olduğu sularda daldığını anımsatarak, Suyun altındakilerden korkmayın, çoğu insanlardan daha iyi, suyun üstündekilerden korkun dedi.

ATIŞ SERBEST: Tüzmen, Irak olayıyla ilgili CIA raporunda yer almasına ilişkin de, Yabancı istihbarat teşkilatlarının raporlarında yer almaktan şeref duyuyorum diye konuştu. Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü: Atış serbest. Bütün atışlar yapılsın. Anlaşıldı bu böyle devam edecek. Bütün vuruşlar yapılsın. Hepsini bekliyorum. Her gün bunlara yanıt gönderiyorum, yeni bir şey çıkıyor. Hepsi derli toplu gelsin, ondan sonra bakarım, bir açıklama yaparız.

GAYET DOĞAL: Tüzmen, Sizi bir şeye mi zorlamak istiyorlar? sorusuna da şu yanıtı verdi: Onu o zaman değerlendiririz, bakarız. Bu tip yurtdışı seyahatlere, TOBB’un, TİM’in bütün fuar organizasyonlarına giderim. Hepsini de onlar karşılar. Bunda bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. Benden önceki bütün bakan ve bürokratlar da böyle gider. Organizasyonu kim düzenlerse o karşılar, bunlar gayet doğal. Tüzmen, İstifa edecek misiniz? sorusuna da, Yok canım, hayır diye karşılık verdi. Ardından da, Göreceğiz, bakacağız, hep beraber değerlendireceğiz dedi.

Yok arkadaş D-8’de genel sekreterliği size vermeyeceğiz

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, D-8 Zirvesi’ndeki gelişmeleri de değerlendirerek, şunları kaydetti: Ticaret müşavirlerini yurt dışına geçici olarak niye gönderiyorum, onu da araştırma konusu yaparlar. Düşünebiliyor musunuz, Endonezya ile 850 milyon dolarlık bir dış ticaretimiz var. Bu büyük bir rakam. Ticaret müşavirimiz yok. Niye? Maliye ve Dışişleri bize bu kadroyu vermemiş. Ama burada ticaret müşavirlerine ihtiyaç var. Onun için gönderiyorum. Onun altında benim imzam var. Yarın öbür gün, onlar da çıkar, çıksın. Ben sonuna kadar... Bence Türkiye, kişi başına gelir açısından, dış ticaret hacmi açısından, uyguladığı liberal ekonomik politikalar açısından D-8’in liderliğini üstlenen bir ülke.

D-8 GENEL SEKRETERLİĞİ: D-8 genel sekreterliği konusuna da değinen Tüzmen, Türkiye’nin yanı sıra İran’ın D-8 genel sekreteri olmak istediğini, ancak bunun Endonezya’ya verildiğini anımsattı. Tüzmen, şöyle konuştu: İran’a dedim ki, ’Yok arkadaş genel sekreterliği size vermeyeceğiz. Biz almaktan vazgeçeriz, ama Endonezya olur, size vermeyiz. Üçlü bir çözüm yapalım, Endonezya genel sekreterliği alsın, direktör İran’dan olsun, ekonomist de Türkiye’den olsun’. Onlar çok bastırdılar. Gittiler, Ahmedinecad’ı devreye soktular, Başbakanımız üzerinden bana baskı kurmaya çalıştılar, ama sonuçta Türkiye’nin dediği oldu.

Şarkıcı kardeş: Çıkan haberlere üzülüyorum

SON günlerde Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in CNR’nin patronu Ceyda Erem’i kolladığı iddialarına, Kürşad Tüzmen’in şarkıcı erkek kardeşi Tüzmen’den yanıt geldi: Ben bu haberlere çok üzülüyorum. En iyisi bu konu hakkında fazla yorum yapmamak ama bir zamandır çıkan haberleri görüyorum ve biliyorum. Ağabeyimin Türkiye için ne kadar çalıştığını herkes biliyor. Gecesini gündüzüne katan bir insan. Bu beni üzüyor tabii...

Fuar Ceyda Hanım’dan davetler Tüzmen’den

CNR Fuarcılık’ın sahibi Ceyda Erem’in Paris’in en lüks oteli Plaza Athenee’de ağırladığı Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in, Haziran 2003’deki bu seyahatte bakanlık gücünü de Ceyda Erem’in CNR Fuarcılık firması için kullandığı iddia edildi. Uluslararası Havacılık ve Silah Fuarı’na Fransız Savunma Bakanlığı’nın davetlisi olarak gelen Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Cumhur Asparuk’a rağmen, davetli olmayan Tüzmen fuara katılan firmaların standlarını Ceyda Erem ile birlikte gezerken Bu cihaz ve silahlarla Türkiye ilgileniyor, CNR’in Etimesgut fuarına katılırsanız ihalelerde sizin için iyi olur diyerek davet etti. Karşılarında Türk Devlet Bakanı ile CNR fuarcılık sahibi Ceyda hanımı gören yabancı şirket sahipleri de ’Bakan üzerinde etkisi var’ diye ümitlenerek fuara katılma sözü verdiler. Fuarı gezerken Air Show’a Türkiye’den katılan bir iki firmayı da ziyaret eden Tüzmen ve yanındakilere Ceyda hanımın şöyle dediği öğrenildi: Milli savunma bakanına da CNR’le ilgili talebimizi ilettik ama hiç ilgilenmedi, hele Hava Kuvvetleri komutanına zaten yanaşamadık.

KUTLAMA YEMEĞİ: Hiçbir resmi programı olmayan bu seyahat aslında Paris Büyükelçiliği’ne de haber verilmeden gerçekleşirken Devlet Bakanı Tüzmen Paris’e gelecekleri gün dönemin Paris Büyükelçisi Uluç Özülker’e telefon ederek özel bir seyahat için Paris’e geleceğini bildirdi. Özülker o gün apar topar ellerinde resmi ziyaret programı olmadığı halde Orly havalimanına giderek Tüzmen’i karşılamış ancak fuar ziyaretine birlikte gitmemişti. Ceyda hanım, bu lobi çalışmasını kutlamak için Tüzmen ve beraberindekileri 19 Haziran Perşembe akşamı saat 20.30’da Paris’in en pahalı restoranlarından biri olan 15 Av. Montaigne’deki ’La Maison Blanche’ta ağırlamış heyet daha sonra 22 Haziran 2003 günü THY’nin saat 11.00 de kalkan uçağıyla Türkiye’ye dönmüştü.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.016 TL        
BORSA
997 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
988 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.