Bütçe maratonu bugün başlıyor

13.12.2010 - 10:31 | Son Güncelleme :

26 Aralık’a kadar sürecek 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerine, CHP’nin kurultayı dolayısıyla bir gün ara verilecek

Meclis’in bütçe maratonu bugün başlıyor. 26 Aralık’a kadar <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tbmm.jpg">sürecek 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerine, CHP’nin 18 Haziran’daki kurultayı dolayısıyla bir gün ara verilecek.

Görüşmeler, resmi tatil günleri dahil, her gün saat 11.00’de başlayacak. 13.00-14.00 saatleri arasında ara verilecek görüşmelere, günlük programın tamamlanmasına kadar devam edilecek.

13 gün sürecek bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerin ilk ve son gününde Genel Kurul saat 13.00’de toplanacak. Bütçenin tümü üzerinde gruplar ve hükümet adına yapılacak konuşmalar, hükümetin sunuş konuşması hariç, birer saat ile sınırlandırılacak. Bu süre, birden fazla konuşmacı tarafından kullanılabilecek. Kişisel konuşma süresi ise 10’ar dakika olacak.

Kamu idarelerinin bütçeleri üzerindeki görüşmeler 14 turda tamamlanacak. Turların bitiminden sonra Bütçe Tasarısının maddeleri oylanacak.

Görüşmelerde, gruplar ve hükümet adına yapılacak konuşmalar 1, 2, 6 ve 9. turlarda 50’şer; diğer turlarda 40’ar dakika; kişisel konuşmalar 5’er dakika olacak. Kişisel konuşmalarda her turda biri lehte, biri aleyhte olmak üzere iki üyeye söz verilecek. Her tur için soru-cevap işlemi 20 dakika ile sınırlandırılacak. Bütçe görüşmelerinin sonunda gruplara ve Hükümete birer saat, kişisel konuşmacılara 10’ar dakika süre verilecek. Bütçe maratonunda görüşmelerin ilk ve son gününü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin yönetecek.

‘Türk Ticaret Kanunu bu kez hayata geçirilmeli’

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan, Türkiye’nin ticari yaşamını radikal bir şekilde değiştirecek, bütün işletmeleri yakından ilgilendiren yeni Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) bu kez mutlaka hayata geçmesi gerektiğini vurguladı. Arıkan, yaptığı yazılı açıklamada, 10 yılı aşan bir süredir üzerinde çalışılan, birkaç kez kadük olan TTK tasarısı üzerinde siyasi parti gruplarının uzlaşmaya varmasının tarihi bir fırsat olduğunu belirterek, “Meclis’teki çalışmalar sayın liderler tarafından yakından takip edilmeli, Türkiye’nin ihtiyacı olan bu değişikliklerin yaşama geçmesi için, bir gün daha kaybedilmemelidir” dedi.

TTK sürecini Türkiye için bir dönüm noktası olarak gördüğünü belirten Arıkan, kayıt dışı ekonomiyi önleyecek tedbirlerin alınmaması, bu sorunun nedenini ortadan kaldıracak çözümlerin üretilmemesi durumunda Türk Ticaret Kanunu sürecinin “fiyaskoyla” biteceğini savundu.

İstanbul’da 10 aileden 4’ü kirada oturuyor

İSTANBUL’DA her 10 aileden 4’ü kiracı. İstanbul İnşaatçılar Derneği’nin (İNDER) yayımladığı “Türkiye’de Bölgesel Gelişmişlik Ekseninde Konut Seçimi” raporuna göre, Türkiye’nin batı kesimlerinde kiracılık oranı artıyor. En yüksek kiracılık oranı yüzde 35 ile İstanbul’da bulunuyor. Türkiye’nin diğer batı kentleri gibi İstanbul’a da göçle gelen nüfusun İstanbul’da konut sahibi olamaması, kiracı nüfusu artıran en büyük etken olarak gösteriliyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.