Borsa yeniden 34 bin puan seviyesinin üzerinde

11.10.2005 - 16:46 | Son Güncelleme :

Endeks, günü 33 bin 370 – 34 bin 50 puan aralığında hareket ederek dünkü kapanışa göre 534 puanlık yükselişle 34 bin 40 puan seviyesinden tamamladı

Haftanın ilk işlem gününü 92 puanlık artışla 33 bin 505 puan<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/borsaimkbyukselis2.jpg" align="right" vspace="5">seviyesinden tamamlayan endeks, bugüne dengeli bir seyir izleyerek başladı.  ağırlıklı olarak 33 bin 500 puan seviyesinin üzerinde kalmaya çalışan borsa, seansın ilreleyen dakikalarında bunda başarılı olamadı ve 33 bin 370 puana kadar geriledi. Bu seviyeden az da olsa tepki alımı gelse de borsada günün ilk seansı 33 bin 500 seviyesinin hemen altında tamamlandı.  Günün ilk yarısında 33 bin 370 – 33 bin 616 puan aralığında hareket eden borsa bileşik endeksi, günün ilk seansını 71 puanlık kayıpla 33 bin 434 puan seviyesinden kapadı. Bu kapanışla birlikte hisse senetleri ise ortalama olarak yüzde 0,21 oranında değer kaybetti. İlk seansta toplam 504 milyon YTL işlem hacmi gerçekleşti.

İlk seansta bu seyir yaşanırken borsada günün ikinci seansı alımlarla başladı. Bir süre 35  bin 600 puan  seviyesinin üzerinde haraket eden endeks, daha sonra kademeli olarak yükselmeye başladı. 33 bin 750 – 33 bin 800 direnç noktasında bir miktar zorlanan borsa bir ara 34 bin seviyesinin üzerine kadar yükseldi. Bu noktada bir miktar zorlanan ve tekrar 34 bin seviyesinin altına sarkan endeks, yine seansın sonlarına doğru gelen alımlarla günün 34 bin seviyesinin üzerinde tamamladı.

Danıştay kararı bekleniyor

Güne Merkez Bankası’nın faizleri çeyrek puan indirmesi haberiyle başlayan endeks, bu haberin beklentiler ölçüsünde çıkmasıyla bu konudan çok fazla etkilenmedi. Dikkatlern ağırlıklı olarak Danıştay`ın Telekom özelleştirmesi ile ilgili kararına çevrilmiş durumda. Beklentiler ise bu hafta içerisinde Danıştay`ın bir karara varabileceği yönünde.  Bunun yanında IMF heyiti 12 Ekim’de Türkiye’ye geliyor. Bu kanattan çıkabilecek açıklamalar borsanın yakın takibinde. Bankacılık yasası ile sosyal güvenlik yasa tasarısı ile ilgili gelişmeler de piyasanın yakından takip ettiği konular arasında bulunuyor.

Bu gelişmeler ve beklentiler ışığında endeks, günü 33 bin 370 – 34 bin 50 puan aralığında hareket ederek dünkü kapanışa göre 534 puanlık yükselişle 34 bin 40 puan seviyesinden tamamladı. Bu kapanışla hisse senetleri ortalama olarak yüzde 1,59 oranında değer kazandı. Gün sonunda toplam 1,1 milyar YTL işlem hacmi gerçekleşirken, İş Bankası (C), Yapı Kredi Bankası, Tüpraş, Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ereğli Demir-Çelik en çok işlem gören hisseler oldu.


[D-FİNANS/AR-GE]


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.012 TL        
BORSA
996 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
988 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.