Başkan bireysel yatırımcıyı uyarı

09.05.2013 - 09:11 | Son Güncelleme :

Turhan, sermaye piyasalarına yatırım yapan yatırımcıların yakınmalarının kamuoyundan işitilebildiğini belirtti

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ibrahim-turhan-.jpg">Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, sermaye piyasalarına yatırım yapan yatırımcıların yakınmalarının kamuoyundan işitilebildiğini belirtti.

Turhan, bireysel yatırımcıları, “Borsa, kısa vadeli alım satımlarla değil, uzun vadeli yatırımlarla bireysel yatırımcının karını maksimize edeceği bir ortamdır. Alım-satım ve bu gibi yöntemle para kazanmak veya pozisyon yönetmek, işin profesyonellerine bırakılması gereken bir alandır” diye uyardı.

Turhan, Borsa İstanbul’un sponsorluğunda, Merkez Bankası, İstanbul Takas ve Saklama Bankası, Merkez Kayıt Kuruluşu, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen, II.CYFI Zirvesi’nin açılışında konuştu. Konuşmasında, sermaye piyasalarına yatırım yapan yatırımcıların yakınmalarının, zaman zaman kamuoyundan işitilebildiğine işaret eden Turhan, böyle olumsuz durumlarla karşılaşmamanın belki de en önemli yolunun, en baştan bilinçli yatırımcı davranışı sergileyebilmek olduğuna vurgu yaptı.

PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

BİREYSEL YATIRIMCIYA UYARI

Bu amaçla Borsa İstanbul’un web sitesinden hizmete sundukları “bilinçli yatırımcı.org” sitesi ile sermaye piyasalarına yatırım için gerekli bilgileri kamuoyu ile paylaşmaya çalıştıklarını hatırlatan Turhan, “Yatırımcılarımıza her zaman şuna hatırlatıyoruz. Sermaye piyasaları, özellikle borsa, kısa vadeli alım-satımlarda değil, uzun vadeli yatırımlarla bireysel yatırımcının karını maksimize edeceği bir ortamdır. Alım-satım ve bu gibi yöntemle para kazanmak veya pozisyon yönetmek, işin profesyonellerine bırakılması gereken bir alandır. Bireysel yatırımcılar, kurumsal ve kolektif yatırımlara yöneldikleri ölçüde sermaye piyasalarının faydalarından azami ölçüde istifade edebileceklerdir” uyarısında bulundu.

“CHICAGO BORSASI, DEUTSCHE BÖRSE, NYSE İLE TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR” Turhan, konuşmasının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Turhan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, Borsa İstanbul’un stratejik işbirliği kapsamında Londra Borsası ve Nasdaq ile görüştüğünü söylediği ve bu görüşmelerin detaylarına ilişkin bir soru üzerine, şu yanıtı verdi: “Sadece onlarla değil, daha geniş yine uluslar arası kuruluş portföyü ile görüşmeler devam ediyor. Sayın Bakanımız Londra Borsası ve Nasdaq ismini zikretmişler. Chicago Borsası, Deutsche Börse, NYSE ile temaslarımız devam ediyor. Şu anda henüz buna bir ortaklık görüşmesi diyebilecek durumda değiliz. Sadece işbirliklerini değerlendiriyoruz. Bu konular hassas konular. Bu şirketler, hem küresel ölçekte faaliyet gösteren büyük, hem de halka açık şirketler. Olay kesinleşinceye kadar tam olarak bir cevap vermemi beklemeyin. Ancak bütün taraflarla görüşmeler gayet olumlu ilerliyor. Onu söyleyebilirim.”

“TEKNOLOJİDE TEK BİR STRATEJİK ORTAĞIMIZ OLACAK”

Turhan, işbirliğinin içeriğine ilişkin bir başka soru üzerine, “Teknoloji konusunda tek bir stratejik ortağımız olacak. Onun dışında farklı iş alanları… Söz gelimi, borsa yatırım fonlarının pazarlanması, endekslerin üretilmesi ve pazarlanması, takas konusu gibi farklı konularda farklı borsalarla da stratejik işbirliği yapabiliriz. Ancak teknolojide tek bir teknoloji olacağı için biz onu da çok önemsiyoruz. O teknolojide de Türkiye’nin potansiyelini yansıtacak en iyi teknolojiyi, en iyi şartlarla sağlamaya gayret edeceğiz” karşılığını verdi.

TEMMUZ`A KADAR GÖRÜŞMELERİ SONUÇLANDIRMAK İSTİYORUZ

Teknolojide hangisi kuruluşun ağır bastığı yönündeki bir başka soruya Turhan, “Hepsinin kendine göre avantajlı tarafı var. Bu kuruluşların hepsi teknoloji sunucusu borsalar. Bunların hepsi de Türkiye’nin ihtiyaçlarını teknik olarak karşılayabilecek kuruluşlar. En iyiyi seçmeye gayret ediyoruz. Amacımız, Temmuz’a kadar bu görüşmeleri sonuçlandırıp, bir mutabakat zaptı imzalama noktasına getirmek. Sonra 18-24 ay o teknolojinin uygulanması süreci var. O nedenle daha fazla gecikmek istemiyoruz” dedi.

“VOBAŞ İLE BORSA İSTANBUL’UN BİRLEŞMESİ GERÇEKLEŞTİ”

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası ile Borsa İstanbul’un birleşmesine yönelik işlemlerinde tamamlandığını açıklayan İbrahim Turhan, pay sahiplerinin tamamının, paylarını Borsa İstanbul payları ile değiştirmek üzere müracaatlarını yaptıklarını bildirdi. Turhan, “Biz de pay devirlerini gerçekleştirdik. SPK’ya da bilgi sunduk. Şu anda henüz daha ticaret tescilinde yayınlanmadı ama VOBAŞ ile Borsa İstanbul’un birleşmesi gerçekleşti diyebilirim” dedi.

HALKA ARZLAR SÜRECEK

Turhan, halka arzlarda bu yıl duraklama noktasına gelinip gelinemeyeceğine yönelik bir soru üzerine, “Yılbaşından beri gerçekleşen halka arzları, kalitelerini ve büyüklüklerini takip ediyorsunuzdur. Bu kaliteyi tutturmayı devam ettirdiğimiz müddetçe, bizim amacımız sermaye piyasamızın imkanlarından İSO 1000 listesinde yer alan şirketlerimizin azami ölçüde istifade etmesini sağlamak. Ayrıca gelişen işletmeler piyasamızda yeni başlayan, küçük ve orta boy işletmelerimizin uzun vadeli finansman ihtiyaçlarını sağlamaya devam etmek. Önemli olan bunun sağlıklı, yatırımcı ve ekonomiye katkı sağlayacak biçimde gerçekleşmesi” yanıtını verdi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.