Asgari ücrete düzenleme var mı?

28.05.2013 - 15:16 | Son Güncelleme :

Bakan Şimşek, asgari ücrete ilişkin yeni bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/mehmet_simsek.jpg">Bakan Şimşek, asgari ücrete ilişkin yeni bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir Vergisi Kanun Taslağı`nı dün Bakanlar Kurulu`na gönderdiklerini ifade ederek, Ümit ediyorum ki yakında imzalar tamamlanıp Meclis`e gider dedi. Yeni hazırlanan taslakta Gelir ve Kurumlar Vergisini birleştirdiklerini ifade eden Şimşek, yaklaşık 250 madde olan bu iki kanunu basitleştirip 95 maddeye indirdiklerini ifade etti. Bakan Şimşek, asgari ücret vergisine ilişkin yeni bir düzenleme olup olmayacağı hususunda ise, asgari ücrete ilişkin yeni bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.`nin, Boğaziçi ve Akdeniz Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış A.Ş.`deki yüzde 100 oranındaki hissesinin özeleştirilmesine ilişkin hisse devir töreni, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile Cengiz-Limak-Kolin Ortak Girişim Grubu arasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in katılımıyla Rixos Otel`de gerçekleştirildi.

İHTİYAÇ KREDİLERİNİ KIYASLAMAK İÇİN TIKLAYIN...

Hisse Devir Töreni`nin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, bir gazetecinin Bakanlar Kurulu`nda imzaya açılan Gelir Vergisi Kanun Taslağı`na ilişkin sorusu üzerine, Çok önemli bir reform kanun taslağını dün Bakanlar Kurulu`na gönderdik. Ümit ediyorum ki yakında imzalar tamamlanıp Meclis`e gider. Bu kanunun içeriğini ayakta açıklamak doğrusu pek iyi de olmaz. Biz yakında sizlerle Kanunun içeriğine ilişkin bir basın toplantısı yapar orada detaylar veririz. Daha önce de ifade etmiştim. Tabi ki Gelir ve Kurumlar Vergisini birleştiriyoruz. Yaklaşık 250 madde olan bu iki kanunu basitleştirip 95 maddeye indiriyoruz, bu birinci husus. Yani mevzuatı basitleştiriyoruz, kolay anlaşılır hale getiriyoruz, sadeleştiriyoruz. İkinci önemli konu, vergi tabanını genişletiyoruz. Bazı imtiyazlara, bazı istisnalara son veriyoruz. Dolayısıyla bu anlamda da vergi tabanını genişletiyoruz. Beyanname verecek kesimi de genişletiyoruz. Üçüncü olarak vergi güvenliğine ilişkin bir takın düzenlemeleri içeriyor. Özellikle istihdam, üretim ve yatırımı destekleyici, girişimcileri destekleyici bazı tedbirleri de içeriyor yanıtını verdi.

Şimşek, Gelir Vergisi Kanun Tasarısı`nın Bakanlar Kurulu`nda imzaya açılmış olması ve yakında Meclis`e gönderilecek olmasının özellikle Maliye Bakanlığı olarak kendilerini fazlası ile memnun ettiğini söyledi. Şimşek, Ümit ediyorum ki bugün yarın imzalar tamamlanır. Bu hafta içerisinde de Meclis`e gitmiş olur diye konuştu.

Şimşek, bir başka soru üzerine ise, Herhangi bir mükellefe ilişkin inceleme yapılıp yapılmadığı konusunda yorum yapamam. Vergi mahremiyeti ile ilgili bu konularda benim yorum yapmamı beklemeyin. İstisna ve muafiyetlere ilişkin olarak da, geçmişte konuşulan bazı hususlar var. Ama sadece o hususlar değil, özellikle şehir rantlarının kademeli de olsa bir miktar vergilendirilmesi gibi bir takım hususları tabi ki içeriyor. Bahsettiğiniz anlamda bir takım istisnalara ilişkin de bir çalışma söz konusu yanıtını verdi.

Bakan Şimşek, asgari ücret vergisine ilişkin yeni bir düzenleme olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, asgari ücrete ilişkin yeni bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını belirterek, Ama şöyle bir şey var. Özellikle sosyal yönü de, yatırımları, girişimcileri destek yönü de güçlü bir tasarı, Tarım kesimine yönelik vergilendirmede ölçek büyütmeyi teşvik eden bir takım düzenlemeler söz konusu diye konuştu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.