`Anayasa daha ince elenip sık dokunmalı!`

12.09.2007 - 10:55 | Son Güncelleme :

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türk ve dünya piyasalarındaki resesyon tartışmalarını değerlendirmek için erken olduğunu söyleyerek, yine de çok dikkatli davranmak gerektiğini belirtti. Koç, Gerek ABD`de gerek İngiltere`de çıkan kaygılar, hıçkırık diyeceğim buna ben, umarız kalıcı olmaz. Çünkü orası öksürünce biz burada zatürre oluyoruz. Umarım bu sefer böyle olmaz dedi. Koç, şu andaki göstergelerin çok kötü olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu: İnşallah gelişen pazarlardaki bu negatif etkiyi geçen mayısta gördüğümüz gibi bu sefer görmeyiz diye umut ediyorum. Ama istikrara baktığımız zaman piyasalarda böyle bir dalgalanma olacağını zannetmiyorum.`

BAĞIŞ`A YANIT VERDİ
Mustafa Koç, anayasanın hazırlanmasında yaşanan şeffaflık tartışmalarına şu sözlerle katıldı: Anayasa konusunda bence acele edilmemesi gerek. Çünkü ilk defa gerçek anlamda sivil bir anayasa üzerinde çalışılıyor. Bu yüzden oldu bittiye getiriliyor demiyorum ama bunu biraz daha ince eleyip sık dokumak lazım. TÜSİAD`ın açıklamaları hükümet ile iş dünyası arasında gerginliğe yol açacak mı sorusuna Koç şu yanıtı verdi: Hiç zannetmiyorum. TÜSİAD her zaman inandığını çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bu noktada bir gerginlik olacağını zannetmiyorum. Olması durumunda bunu Başbakan ve diğer bakanlar nezdinde müzakere ederek, endişelerimizi dile getirerek görüşlerimizi açıklıyoruz. Egemen Bağış`ın Hükümeti izleme görevini Meclis`e verdik değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine Koç şunları söyledi: Hükümeti izleme görevi TÜSİAD`ın da görevidir. Eğer şeffaf ve demokratik bir ortamda yaşıyorsak, ki öyle, her sivil toplum kuruluşu hükümetin icraatlarını takip etmeli.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
994 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.