AB Konseyi yarın yoplanıyor

29.08.2002 - 12:15 | Son Güncelleme :

AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarından oluşan AB Genel İşler Konseyi, Elseneur bölgesinde toplantılarını yarın başlatıyor

AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarından oluşan AB Genel İşler Konseyi, Danimarka`nın Elseneur bölgesinde iki gün sürecek gayrı resmi toplantılarını yarın başlatıyor.

AB Dönem Başkanı Danimarka`nın Dışişleri Bakanı Per Stig Möller yönetiminde yapılacak Konsey toplantısının gündeminde, Türkiye-AB ilişkileri ve Türkiye`de yapılan reformların değerlendirmesi de yer buluyor.

Dönem Başkanı Danimarka, Aralık ayında yapılacak Kopenhag Zirvesi`nde Türkiye`nin AB`ye tam üyelik müzakerelerinin başlangıç tarihinin belirlenmesi beklentisi içinde olduğunu hatırlatarak, Konsey`in tavır belirlemesine ilişkin görüşmelerin önemi üzerinde duracak. Yetkililer, bu konuda net bir tavır belirlenmeden önce, AB`nin yürütme organı olan Komisyon`un, 16 Ekim`de, Türkiye`nin yıllık ilerleme raporunu açıklamasının ve Türkiye`de yapılacak olan genel seçimlerin sonuçlarının bekleneceğini, ancak ``değişik olasılık ve senaryolara göre çeşitli formül arayışlarının`` sürdüğünü ifade ediyorlar.

Elseneur`deki toplantıda Irak konusu da önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor. AB Konseyi, ABD`nin Irak rejimine karşı düzenlemeyi planladığı askeri harekat konusunda ortak tavır belirleyemiyor. Geçen Mart ayında yapılan Barselona Zirvesi`nde de konuyu gündeme alan dışişleri bakanları, görüş birliğine varamamışlardı. Belçika gibi bazı ülkeler, AB`nin, BM müfettişlerine kapıları açması için Irak`ı ikna girişimleri başlatmasını önerirlerken, İngiltere, ABD`ye karşı bir tavır belirlenmesine karşı çıkıyor.

AB Genel İşler Konseyi, Ortadoğu konusunu da görüşecek. Dönem Başkanı Danimarka, 2005 yılında Filistin devleti kurulmasına destek verilmesini istiyor ve bunun, terörizme de çözüm getireceğine inanıyor. Möller, Filistinlilerin bir devlet kurulacağını görmeden reformları gerçekleştirmelerinin ve terörü engelleyebilmelerinin mümkün olmadığını savunuyor.

AB Konseyi, son haftalarda Avrupa`da yaşanan doğal felaketleri ve bu felaketlerden zarar gören üye ve aday ülkelerin yararlanacağı yardım fonu konusunu da görüşecek.

Elseneur`deki Konsey toplantısı gayrı resmi olduğu için somut kararlar alınmayacak. Toplantılar Cumartesi günü son bulacak.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
993 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.