800 bin kişi bu otomobilleri görecek

03.11.2006 - 12:55 | Son Güncelleme :

Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) akreditasyonuyla bu yıl ilk kez uluslararası kimlik kazanan İstanbul Auto Show 2006, kapılarını otomobil tutkunlarına açtı. İstanbul Fuarcılık organizasyonu ve Otomotiv Distribütörleri Derneği`nin(ODD) desteğiyle gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan ODD Başkanı Yüksel Mermer, Satış adedi bakımından iç pazarımız AB ülkeleri ile kıyaslandığında otobüste bir, hafif ticari araçlarda dört, otomobilde ise altıncı sıraya yükselmiştir dedi. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de iki yıl önce gerçekleştirilen Auto Show`u 500 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl bu rakamın yabancı ziyaretçilerle birlikte 750-800 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Biletler 12-15 YTL
Fuar sekiz salonda toplam 110 bin metrekarelik alanda yapılıyor. Giriş 12-15 YTL. İstanbul Yeşilköy`deki CNR Expo`daki fuara metro ve İETT`nin düzenlediği özel seferlerle de gidilebiliyor. Fuarda 36 marka 100 model sergiliyor.


`AB üyeliği üretim getirirdi`
GM Orta ve Doğu Avrupa Üst Düzey Yönetici Direktörü Chris Lacey, dünya prömiyeri fuarda yapılan Astra sedanın Polonya`da üretileceğini ve 2007 yılının ağustos ayından itibaren satışa çıkacağını söyledi. Aracın dünya lansmanı için de Türkiye düşünülüyor. Lacey, GM`in İstanbul`da açacağı satınalma ofisiyle şirketin 2006 yılında 150 milyon dolar olan yedek parça ithalatının üç-beş yıl içinde 500 milyon dolara çıkacağını açıkladı. Lacey, AB üyesi olsaydı Türkiye`de yeniden üretime geçmenin çok daha kolay olacağını belirterek, Çünkü Türkiye`den ihraç edilen otomobillerde vergi yüksek dedi.


Koç: Linea`yı hayal bile edemezdim
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç dünyada ilk kez bu fuarda tanıtılan Fiat Linea`nın Türkiye`de üretilmesinin hayallerinden geçmeyen bir gelişme olduğunu söyledi. Rahmi Koç, O bakımdan hayatımın nadir mutlu günlerinden birini yaşıyorum dedi. Koç, bir gazetecinin Linea`ya Türkçe isim bulunması durumunu hatırlatması üzerine şöyle konuştu: Milletlerarası piyasalarda arabalara sadece Türkçe isim düşünülmez.
Rahmi Koç, Türkiye pazarına girmesi konusunda tartışmalar yaşanan Çin üretimi otomobillere ilişkin de, Bir çiçekle bahar olmadığı gibi, bir arabayla da bahar olmaz yorumunu yaptı. Koç, Türkiye`nin serbest bir piyasa olduğunu, gümrüğünü ödeyen her ithalatçının araba satabileceğini söyledi. Tofaş`ın eski Türkiye İcra Kurulu Başkanı Alfredo Altavilla`ya teşekkür plaketi veren Koç, Altavilla Tofaş`a 1.5 yılda büyük hareketlilik getirdi dedi.

Haberin Devamı

Anna Kournikova izdiham yarattı
Autoshow 2006`da Anna Kournikova rüzgârı esti. Kia Motors`un Türkiye distribütörü Çelik Motor`un davetlisi olarak gelen ünlü tenisçi ve model Anna Kournikova, Kia standına yeni modelleri tanıttı. Kournikova`nın fotoğrafını çekmek isteyen yaklaşık 100 gazeteci izdiham yarattı. Kournikova Türkiye`ye gelmekten mutlu olduğunu söyledi. Ünlü tenisçi Kia`nın 2007`nin ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak aracı Cee`d`i tanıttı.


Ferrari`ye beş sipariş
Ferrari, standında yeni 599 GTB Fiorano, F430 Coupe ve 612 Scaglietti modellerini sergiliyor. Ferrari ürün gamının en son örneği olan 599 GTB Fiorano, 12 silindirli 620 beygir gücünde motora sahip. Ferrari 599 GT Fiararo`nun fiyatı 410 bin avro`dan başlıyor. 612 Scaglietti`nin başlangıç fiyatı ise 425 bin avro.
Bu araçtan 2006 yılında Türkiye`de beş adet satıldı.


Sabancı: Türkiye`de otomotiv `uçuyor`
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye otomotiv sektörünün artık havalandığını belirterek, Uçarak gidiyor, bunu hiç kimse durduramaz dedi. Auto Show 2006`da Toyota standını ziyaret eden Sabancı, Toyota`nın kendi kendine park edebilen, akıllı park sistemine sahip otomobili Prius`u inceledi. Sabancı, fuar açılışında hükümetten bir temsilcinin olmamasının sorulması üzerine şunları söyledi: Boş verin hükümetten desteği. Özel sektör yapıyor işte. Hep beraber yapıyoruz işte bak ne güzel. İhracatı da yapıyoruz dedi.


Çinli Chery vitrine çıktı
Çinli Chery, altı modeliyle görücüye çıktı. Chery Yönetim Kurulu Başkanı Zhou Biren ve Türkiye distribütörü Mermerler Otomotiv`in Başkanı Yüksel Mermer, otomobilin 2007`de satışa çıkacağını söyledi. Biren, Türkiye ile yıllar sonra İpek Yolu`nu tekrar kuracağız dedi. Mermer, otomobilin henüz belli olmayan fiyatı için Güzel olacak yorumunu yaptı.


Citroen`in robotu da fuarda
<ı>FotoĞraf: osman taŞyapan
Citroen standında Citroen C serisinin en prestijli modeli C6, Citroen DS, C4 Picasso`nun yanı sıra 7 koltuklu 1.6 HDI - MCP seçeneği ile yer alıyor. Markanın TV reklamlarında kullandığı robot C4 de standda. C6 ve C4 Picasso modellerinin lansmanı, 2006 Miss. Turkey birincisi Merve Büyüksaraç yapıyor. Eylül ayında Türk tüketicisiyle buluşan Citroen`in mini C1`ler de küçük otomobilleri tercih eden otomobilseverleri bekliyor. Citroen standında, yeni modellerin yanı sıra Citroen C serisinin diğer üyeleri olan C2, C3, C4, C5 ve Citroen sürüş keyfini yansıtan BERLINGO modelleri de yerlerini alacak. Citroen standı, fuar alanında 6. salonda.


`Ankara`ya yürüyeceğim`
Honda, fuarda Türkiye`nin ilk hibrit otomobili Civic Hybrid`i sergiliyor. Benzinli bir otomobilin üçte biri yakıt tüketimine sahip bu araçtan ilk etapta 20-25 adet getirilecek. Honda Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaaslan, Avrupa`da hibrid otomobillerde ÖTV ve KDV`nin yüzde 50 oranında daha düşük olduğunu, Türkiye`de de bu konunun gündeme gelmesi için sektörde ortak hareket imkânı bulamadığını, sonunda tek başına Ankara`ya yürüyeceğini söyledi. Honda Civic Hybrid 45-50 bin YTL fiyattan satılacak.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
998 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.