4 başkan yardımcısı görevden ayrıldı

28.03.2014 - 11:58 | Son Güncelleme :

BDDK’da 2 başkan yardımcısı görevden alındı 1 başkan yardımcısı da istifa etti

Hükümetle Cemaat arasındaki gerilim sonrasında BDDK’da 2 başkan yardımcısı görevden alındı 1 başkan yardımcısı da istifa etti. BDDK’da zaten 1 başkan yardımcısı vekaleten görev yapıyordu. Böylece BDDK’da 5 başkan yardımcısından 4’ü şu anda vekaleten görev yapıyor.

17 Aralık soruşturmasıyla başlayan hükümet Gülen cemaati geriliminde ortaya çıktığı iddia eden ses kasetlerinde Fethullah Gülen’in ‘içeride adamımız var’ dediği Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nda vekaleten yönetim dönemi başladı. 17 Ocak’ta ilk görevden almaların başladığı BDDK’da bir başkan yardımcısı daha görevinden ayrıldı. Başkan yardımcısı Nuri Bodur istifa etti, yerine yine vekaleten Kemalettin Koyuncu getirildi. Böylece 6 kişilik BDDK yönetiminde 5 başkan yardımcısından 4’ü vekaleten görev yapıyor.

3. PERDE AÇILDI

BDDK’da ilk görevden almalar 17 Ocak’ta oldu. Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen ve internete düşen bir ses kaydında, “BDDK’da adamlarımız var” dediği iddialarından sonra BDDK’da başkan yardımcısı olan Ozan Cangürel ile Daire başkanları Faik Akay ve Utku Tosun görevden alınmıştı. İkinci operasyon geçen hafta yapıldı. Başkan Yardımcısı Murat Türker ile Daire Başkanı Ebru Sonbul İskender görevden alındı. Son olarak Başkan Yardımcısı Nuri Bodur istifa etti. BDDK’da tek asaleten görev yapan Başkan Yardımcısı Ahmet Akıncı.

BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

4. VEKİL GELDİ

Ozan Cangürel’in yerine vekaleten Fatih Öztürk getirilmişti. Öztürk, BDDK’da denetim dairelerinden 3’üne bakıyor. Geçen hafta görevden alınan Murat Türker’in yerine Aziz Turhan vekaleten geldi. Turhan da 4. denetim daire başkanlığından sorumlu. Son olarak Nuri Bodur’un yerine de vekaleten Kemalettin Koyuncu getirildi.

BDDK’DAN CİTİBANK’A TRANSFER

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Nuri Bodur Citibank’a transfer oldu. Uzun yıllardır BDDK’da çalışan Bodur, Citibank’da yönetim kurulu üyeliği ve denetim komitesinde görev alacak. Bodur’a bir süre önce Citibank’tan teklif geldiği belirtildi. Bodur’un da teklifi kabul ettiği, hafta başında da istifa etmeye karar verdiği öğrenildi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.011 TL        
BORSA
997 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
988 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.