120 dönümlük arazi Suudiler'e satıldı

23.05.2014 - 09:45 | Son Güncelleme :

NAKO'ya ait araziyi Suudi Arabistanlı Al Qemam Holding'in Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul satın aldı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/zeytinburnu_ambarlar_650.jpg">

Uzun süredir dev holdinglerin peşinde olduğu Zeytinburnu Ambarlar Sitesi arazisinin satışı gerçekleşti.

180 ortaklı İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’ne (NAKO) ait araziyi Suudi arabistanlı Al Qemam Holdingin Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul satın aldı.

245 milyon dolar ödeyecek

Akzirve, 120 dönümlük arazi için ambar başına sosyal tesislerle birlikte 1 milyon dolar ödeyecek. 245 ambarın bulunduğu arazi için toplam 245 milyon dolar ödenecek. Ayrıca, vergi masrafları da Akzirve’ye ait olacak.

Dünya Gazetesi’nin NAKO ortaklarından aldığı bilgiye göre geçtiğimiz haftalarda ön protokolü imzalanan anlaşma için 16 Haziran’da İstanbul’daki bir otelde resmi devir teslim töreni yapılacak. Ambarların diğer talipleri arasında Mesa Mesken, Tahincioğlu, Varyap, EgeYapı, dumankaya, Nef gibi şirketler vardı.

Zeytinburnu Ambarlarını toplam 245 milyon dolara satın alan Akzirve’nin sahibi İbrahim Ali Ahmad Maasfeh, Ürdünlü. Türkiye’de Antalya Ticaret Sicili’ne kayıtlı Yeşil Zirve Gayrimenkul ile Faris Mermer adlı iki şirketle faaliyet gösteriyor. Akzirve Gayrimenkul bu iki şirketin ortaklığı. 10 Aralık 2009’da kurulmuş. Akzirve Gayrimenkul, AL Qemam Holding Co. bünyesinde. Bu holdingin iki ana şirketi Al Mada ve Al Mulhem’in merkezi Suudi Arabistan’da bulunuyor. Şirket 35 yıldır inşaat ve inşaat malzemeleri tedarikçiliği yapıyor.

Ortadoğu’daki özel projelerine, Antalya’da bulunan mermer fabrikasında imalat yapıyor. Akzirve Gayrimenkul, İstanbul’da Bahçeşehir, Kartal, Tuzla, Ataşehir, Şişli ve Beşiktaş’ta, ayrıca Antalya’da gayrimenkuller, projeler geliştirdi.

Nakliyecilere 6 ay süre verildi

Zeytinburnu Ambarlı Sitesi’nde faaliyet gösteren nakliyeciler taşınma süreci için kurumlardan destek bekliyor. Akzirve ile yapılan sözleşmede nakliyecilere taşınmaları için 6 ay süre tanındı. Türkiye Nakliyeciler Derneği Başkanı Erol Özçelik, Maliye Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını ve destek beklediklerini belirterek, “Henüz taşınma konusunda gelişme yok. Hadımköy’de 39 seneliğine kiralık yer bulabilirsek taşınmayı düşünüyoruz” dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
997 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.