"Vaatlerimizin yüzde 100'ünü gerçekleştirdik"

08.04.2016 - 14:23 | Son Güncelleme :
"Vaatlerimizin yüzde 100'ünü gerçekleştirdik" | Ekonomi Haberleri

Başbakan Davutoğlu, Reform Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Buradan bir kez daha hakareti siyaset üslubu zannedenleri şiddetle lanetliyorum ve bir kez daha söylüyorum, söz vermek bize düşer, verdikleri sözden kaçmak onlara düşer. Herkesi özellikle kadınlarımıza hürmette kusur göstermemeye davet ediyorum.Umarım ana muhalefet partisi lideri de bu tavsiyelerimizi dikkate alır ve icraatlarıyla gündeme gelir" dedi. Davutoğlu ayrıca, 3 aylık vaatlerin ve seçim döneminde verilen vaatlerin yüzde 100'ünün gerçekleştirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

hurriyet.com.tr'de yer alan habere göre; Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

"VAATLERİMİZİN YÜZDE 100'ÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Bugün itibarıyla hamdolsun, huzurunuzda gururla ifade ediyorum; 3 aylık vaatlerimizin ve seçim döneminde 81 vilayeti dolaşarak verdiğimiz vaatlerin yüzde 100'ünü gerçekleştirmiş olarak huzurunuzdayım.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Biz icraatlarımızla gece-gündüz meşgulken bazıları hakaretle meşgul. Biz söz verip gereğini yaparken bazıları sadece ve sadece haya ve edep duygularını çiğneyerek, muhataplarını hakaretle karşılayan bir zihniyete sahip. Buradan bir kez daha hakareti siyaset üslubu zannedenleri şiddetle lanetliyorum ve bir kez daha söylüyorum, söz vermek bize düşer, verdikleri sözden kaçmak onlara düşer. Söz verip gereğini yapmak bize düşer, yapmak, icra etmek, inşa etmek, ihya etmek bize düşer, tahrip etmek, yıkmak onlara düşer. İcraat bize düşer, hakaret onlara düşer. Herkesi özellikle kadınlarımıza hürmette kusur göstermemeye davet ediyorum. Umarım ana muhalefet partisi lideri de bu tavsiyelerimizi dikkate alır ve icraatlarıyla gündeme gelir.  

Haberin Devamı

"AB HEDEFLERİNE YÜRÜYORUZ"

Avrupa Birliği hedeflerimize yürüyoruz. Türkiye'nin yürüyüşünü kimsenin ve hiçbir gücün durdurmasına izin vermedik, vermeyiz Allah'ın izniyle. Türkiye, bütün negatif çabalara rağmen büyüme hedeflerinden, kalkınma hedeflerinden, demokrasi ve hukuk devleti hedeflerinden geriye doğru tek bir adım atmayacaktır. 

"VATANDAŞLARIMIZIN REFAH SEVİYESİNİ DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ"

Biz inanıyoruz ki 2016 yılı daha da bereketli bir yıl olacak. Kaos ve kriz bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Türkiye'nin ilerlemesini sabote etmek isteyenler amaçlarına asla ulaşamayacak. Türkiye ekonomisini daha da büyüteceğiz ve vatandaşımızın refah seviyesini daha da yükselteceğiz.

Yılın ilk iki ayında mali disiplinden de taviz vermedik. Çok şüpheler beyan edenler oldu, 'Bu vaatler gerçekleşirken bütçe yükü ne olacak, bütçe açığı artacak mı, nereye gidiyoruz, acaba bunların hesabı mı yapıldı diye, soru soranlar oldu. Bilsinler biz hesap etmeden yola çıkmayız. Söz verdiğimizi de yaparız, hesabımızı da her gün en son noktasına kadar takip ederiz. Merkezi yönetim bütçesinde Ocak-Şubat döneminde 6,6 milyar Türk Lirası fazla, faiz dışı dengede ise 16,4 milyar Türk Lirası fazla verdik, elhamdülillah, bütçemiz bereketlendi.

"KADINA YÖNELİK HAKARETTE BİR TÜR ŞİDDETTİR"

Kadına karşı şiddete ne kadar karşı çıktıysak hep beraber, kadına karşı hakarete de aynı ölçüde karşı çıkma konusunda birliğe, beraberliğe davet ediyorum. Kadına dönük hakaret, tahkir, bir tür şiddettir ve kadına uzanan elleri nasıl durduruyorsak, bu ellere nasıl gerektiği cezayı veriyorsak, kadına karşı uzanan dillere de aynı tepkiyi göstereceğiz.

3 AY İÇİNDE NELER YAPILACAK?

Önümüzdeki 3 ay içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız yenilikleri anlatmak istiyorum. Allah'ın izniyle bu reformlarımızı da zamanında yerine getireceğiz. Temyiz mahkemelerinin yetkileri sınırlandırılacak. Yeni bir sağlık reformu üzerinde çalışıyoruz. Uyuşturucu eylem planındaki gerekli adımları atacağız. Türkiye Uzay Ajansı kurulacak. Vize muafiyeti çerçevesinde 72 gerekliliğin 43'ünü tamamladık. Geriye kalan idari ve yasal düzenlemeler de kısa süre içinde tamamlanacak Haziran ayı sonu itibariyle vizesiz seyahat sağlanmış olacak.

Haberin Devamı

Seçim meydanlarında da açıkça ifade ettiğimiz gibi milletimize verdiğimiz en önemli söz yeni bir anayasadır. Hükümetimizin en öncelikli hedefi, Türkiye ve milletimize yakışan özgürlükçü, demokratik, adil bir anayasa hazırlamaktır. Anayasa vaadimizin takvimini öne aldık. Biz milletimize verdiğimiz sözün arkasındayız.

Tüm kesimlerin, 'işte bu benim anayasam' diyebileceği sivil bir milli anayasa yapacağız inşallah. 78 milyon vatandaşımızı dikkate alarak, onların taleplerini, ihtiyaçlarını gözeterek yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. İnsan onurunu koruyan, insan hak ve özgürlüklerini genişleten, milleti değil devleti tanımlayan bir anayasa yapacağız. Güçler ayrılığını tahkim eden, yetki ve sorumluluk dengesinin en iyi kurgulandığı bir metnin ortaya çıkması için azami gayreti gösteriyoruz. İnşallah kısa bir süre içinde yazım çalışmalarını tamamlayacağız.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.891 Değişim: 0,18% Hacim : 84.341 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.851 26.07.2024 Yüksek 10.948
Açılış: 10.912
32,9449 Değişim: -0,11%
Düşük 32,8543 26.07.2024 Yüksek 33,1490
Açılış: 32,9827
35,7631 Değişim: -0,26%
Düşük 35,6886 26.07.2024 Yüksek 36,0434
Açılış: 35,8581
2.528,50 Değişim: 0,83%
Düşük 2.504,59 26.07.2024 Yüksek 2.534,28
Açılış: 2.507,72
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.