TÜSİAD: Kıbrıs çözülmezse işimiz zor

09.12.2003 - 17:01 | Son Güncelleme :

TÜSİAD Başkanı Özilhan, KKTC`de yapılacak seçimleri değerlendirirken, Kıbrıs sorunun çözülmemesi halinde Türkiye`nin zor durumda kalacağını kaydetti

TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, KKTC`de yapılacak seçimleri değerlendirirken, Kıbrıs sorunun çözülmemesi halinde Türkiye`nin zor durumda kalacağını, hangi iktidar gelirse gelsin temennilerinin bu sorunun çözülmesi yönünde olduğunu kaydetti.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan, Türkiye`nin Teknoloji Geliştirmedeki Öncelikleri ve İşbirlikleri ana temasıyla bugün başlayan 5`inci Teknoloji Kongresi sonrasında gazetecilere KKTC`de 14 Aralık`ta yapılacak seçimleri değerlendirdi.

Bir gazetecinin, KKTC`de seçimler öncesinde Gürcistan modelini çağrıştıran söylemlerin olduğu ve muhalefetin kaybetmesi halinde sokak yürüyüşleri yapacağı yönündeki söylentileri hatırlatması üzerine Özilhan, seçimlerin demokratik bir ortam içinde gerçekleştiğini söyledi.

Gayet tabi enteresan bir noktaya geldi. Bizim, TÜSİAD olarak tavrımız ve pozisyonumuz belli diyen Özilhan, seçim sonucunda kim kazanırsa kazansın, kim hükümet kurma görevi alırsa alsın tüm temennilerinin Kıbrıs sorununun çözümü için gereğinin yapılması yönünde olduğunu belirtti.

2004 yılının hem Kıbrıs, hem de Türkiye için çok önemli olduğunu dikkat çeken TÜSİAD Başkanı Özilhan, bu önemin herkes tarafından bilindiğini, bunun önemli bir ayağının da Kıbrıs sorunun çözülmesi ve Türkiye`nin önünün açılması olduğunu kaydetti.

Özilhan, sorunun çözülebileceği bir ortamın olaşacağı yönünde iyimser olduğunu dile getirdi. Kıbrıs sorunun çözülmemesi halinde Türkiye`nin zor durumda kalacağını kaydeden Özilhan, Güney Kıbrıs AB üyesi olacak. Güney Kıbrıs ile Türkiye`nin Gümrük Birliği anlaşması ve ticaret anlaşmaları olacak. Bu sıkıntıların çözülebileceği bir ortamın olduğuna, Annan Planı`nın buna bir temel olarak olabileceğine, her iki toplumunda uzlaşmadan yana olduğunu görüyorum dedi.
AKP iktidarının Kıbrıs politikasını nasıl değerlendirdiği yönündeki bir başka soruyu da yanıtlayan Tuncay Özilhan, hükümetin, bugünkü hükümetin devam etmesini istediğini tahmin ettiğini dile getirdi.

Özilhan, hükümetin bu konuda da gerekli girişimlerde bulunduğunu vurgulayarak, demokratik seçimler sonrasında sonuçların 15 Aralık`ta görüleceğini kaydetti.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Marc Grossman`ın kendileri ile görüşüp görüşmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Özilhan, şu ana kadar bu konuda herhangi bir temasın olmadığını söyledi.

Özilhan, ayrıca İstanbul Yaklaşımı ile ilgili bir soru üzerine de, bu konuda önemli adımların atıldığını, bir takım eksikliklerin hala bulunduğunu belirterek, İstanbul Yaklaşımı için çok daha önemli adımların atılabileceğini söyledi. (Hürriyet)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.277 Değişim: 0,67% Hacim : 118.334 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.177 03.05.2024 Yüksek 10.287
Açılış: 10.237
32,3374 Değişim: -0,07%
Düşük 32,2330 03.05.2024 Yüksek 32,4654
Açılış: 32,3591
34,8108 Değişim: 0,06%
Düşük 34,6979 03.05.2024 Yüksek 35,0006
Açılış: 34,7913
2.393,27 Değişim: -0,15%
Düşük 2.368,37 03.05.2024 Yüksek 2.413,16
Açılış: 2.396,82
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.