TBMM`nin çalışmaları tatil döneminde de devam etmeli

20.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Ersin Özince`nin evsahipliği yaptığı toplantıya, Rahmi Koç, Sakıp Sabancı, Tuncay Özilhan ile iş dünyasının önde gelen temsilcileri katıldılar

İş dünyasının önde gelen temsilcilerinin yaptıkları toplantının ardından yapılan açıklamada, Şubat krizinden bu yana özveriyle çalışan TBMM`nin, verimli çalışmalarını tatil dönemini kısaltarak sürdürmesi gereği görüşü oluşmuştur denildi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince`nin evsahipliği yaptığı toplantıya, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, TİSK Genel Başkanı Refik Baydur, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile işadamları Mehmet Ali Yalçındağ, Mustafa Koç, Ömer Sabancı, Ali Sabancı, Coşkun Ulusoy ve Tuğrul Kutadgobilik`in katıldı.

Açıklamada, en son toplantısını 5 Mayıs 2001 tarihinde yapan İş Çevresi Grubunun, ülkenin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik durumu değerlendirdiği belirtilerek, şöyle denildi:

Karşılaşılan krizden çıkmak için öngörülen altyapıya ve uygulamaya ilişkin kanunların büyük bir bölümünün TBMM`nin özverili çalışmaları sonucu ortaya çıktığı tespit edilerek, Meclisimizin bu konuda aynı şekilde çalışmasının yararı ve gereği üzerinde durulmuştur.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik dönem göz önünde tutulduğunda, Şubat krizinden bu yana özveriyle çalışan TBMM`nin, verimli çalışmalarını, tatil dönemini kısaltarak sürdürmesi gereği görüşü oluşmuştur. Bu kanunların çıkmasının yanı sıra ekonomi idaresinin liderliğinde ülkemiz Hazinesini ve bankacılık sektörünü rahatlatan borç takası konusunda tüm ülke lehine elde edilen netice de, İş Çevresi Grubu tarafından müspet karşılanmıştır.

Açıklamada, bugüne kadar alınan tedbirlerin hiçbirinin reel ekonominin meselelerine çare bulacak şekilde ele alınmadığının da tespit edildiği belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

Bugün ülkemizin en mühim sorunu, üretim, ihracat ve istihdamdır. Güçlü ekonomik programı hedefleyen hükümetimiz maalesef reel ekonominin problemlerini bugüne kadar ele almamış ve Şubat krizinden bu yana geçen sürede kapanan işyerlerini, işsiz kalan çalışanlarımızı ve bu olayların ortaya çıkarabileceği olumsuz sosyal gelişmeleri göz ardı etmiştir.

Türk ekonomisinde bu hassas devre geçilmekte ve ekonomimiz yaşam savaşı vermekteyken, bir de İş Güvencesi Yasa Taslağı ile zaten zor durumda olan işletmeleri rekabet dışına itebilecek yeni yükler getirilmeye çalışılması da faydalı olmamıştır.

Türkiye`nin temel sorununun, krizin ortadan kaldırılması, sanayi ve ticaret hayatının istikrar içinde ve önünü görerek çalışmalarına devam edememesi olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Özellikle küçük ve orta boy işletmelerin korunması, uzun ve büyük emeklerle kurulmuş sanayi ve ticaret hayatının zedelenmemesi ve ülke vergisinin büyük bir kısmını veren, istihdamı yaratan ve ihracata büyük katkıları bulunan bu kesime sahip çıkılmasını ve bunun için gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunun hükümetimize bir kere daha duyurulması kararlaştırılmıştır.

Bu arada İstanbul Sanayi Odası (ISO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, çıkışta basın mensuplarının toplantıda verilen sunuma ilişkin sorusu üzerine, bazı akedemisyenlerin, seçim sistemi ve siyasi partiler yasasına ilişkin olarak bir sunum yaptıklarını bildirdi.




Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.644 Değişim: 3,14% Hacim : 132.747 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.357 17.05.2024 Yüksek 10.652
Açılış: 10.370
32,2020 Değişim: -0,22%
Düşük 32,0915 17.05.2024 Yüksek 32,3224
Açılış: 32,2745
35,0069 Değişim: -0,22%
Düşük 34,9366 17.05.2024 Yüksek 35,1762
Açılış: 35,085
2.498,74 Değişim: 1,32%
Düşük 2.461,93 17.05.2024 Yüksek 2.511,09
Açılış: 2.466,23
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.