Sermaye Piyasası Mevzuatı yeni baştan ele alınıyor

04.02.2019 - 11:53 | Son Güncelleme :
Sermaye Piyasası Mevzuatı yeni baştan ele alınıyor | Ekonomi Haberleri

TSPB Başkanı Topaç, "Sektörün geliştirilmesi ve dönüşümü için birlik olarak Sermaye Piyasası Mevzuatı'nı gözden geçiriyoruz" açıklamasında bulundu.

 

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nden (TSPB) yapılan açıklamada TSPB Başkanı Erhan Topaç'ın Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin şubat sayısında yer alan değerlendirmelerine yer verildi. Buna göre, sektörün geliştirilmesi ve dönüşümü için birlik olarak Sermaye Piyasası Mevzuatı'nı gözden geçirdiklerini aktaran Topaç, "Sermaye piyasalarına gönül vermiş profesyonellerden oluşan bir ekiple tüm mevzuatı gözden geçirerek, teorik alt yapısını ve pratikteki yansımalarını tartışmakta, güncellemekte ve Sermaye Piyasası Kurulu’na sunmak üzere değişiklik taslakları hazırlamaktayız. Bu çalışmamızı en kısa zamanda tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Haberin Devamı

Topaç, Türkiye'de ekonomik büyümenin desteklenmesi ve katma değeri yüksek olan finans sektörünün geliştirilmesi amacıyla İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) çalışmalarının devam ettiğini anımsattı.

##$HABER_1452555$##

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nin kurulması ve konu hakkında inisiyatif sahibi olması sonucu, bu yıldan itibaren İFM çalışmalarının daha da hızlanacağına ve İstanbul'un üst sıralara doğru çıkacağına inandıklarını aktaran Topaç, kendilerinin de Finans Ofisi ile yakın temas halinde olduklarını ve ellerinden gelen tüm desteği sağladıklarını bildirdi.

Topaç, "Yürüttüğümüz çalışmalar, plan ve projelerin ve bunların sonucunda piyasaya sunduğumuz önerilerin nihai amacı doğrultusunda Türkiye'de sermaye piyasalarını olması gereken noktaya getirmek ve ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak için İFM projesinin öncelikli hedefimiz olduğunu her zaman dile getiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

FİNANS MERKEZLERİNİN ORTAYA ÇIKIŞ SÜRECİ ELE ALINDI 

Haberin Devamı

Erhan Topaç, TSPB'nin 3 ayda bir hazırladığı Gösterge dergisinin Kış 2019 sayısının yayımlandığını belirterek, bu sayıda birlik tarafından aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerinden derlenen 2018 yılının 9 ayına ait faaliyet ve finansal verilerine ilişkin incelemelerin yer aldığı bilgisini verdi. 

Dergide ayrıca Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Orta Asya'dan 7 finans merkezinin ortaya çıkış sürecinin irdelendiğini kaydeden Topaç, konuyu tarihsel arka plan ve hükümet politikaları ile ele alarak detaylı bir şekilde incelediklerini bildirdi. 

Öte yandan, açıklamada verilen bilgiye göre, TSPB ve ihracatçı birlikleri iş birliği ile 2019'da reel sektör şirketlerine yönelik ücretsiz etkinlikler kapsamında, Ankara, Bursa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Mersin'de "İhracat Yapan Şirketler İçin Kur Riski Yönetimi" paneli düzenleneceği bilgisi verildi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4522 Değişim: -0,11%
Düşük 32,3718 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7314 Değişim: -0,69%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.439,26 Değişim: 0,12%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.