Reformlar sürdürülmeli

28.09.2001 - 11:29 | Son Güncelleme :

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan, mali sektörün güçlendirilmesi için reform çalışmalarının sürdürülmesinin önemini koruduğunu söylediler

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK), yılın 3. Toplantısını bugün İş Kuleleri`nde toplandı.

Toplantının açılışında konuşan YİK Başkanı Muharrem Kayhan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Hükümete sert eleştiriler yönelttiler. Ekonomik reformların sürdürülmesinin yanı sıra, siyasi reformların da yapılmasında geç kalınmaması gerektiğine dikkat çeken konuşmalarda Kemal Derviş Başkanlığındaki ekonomi yönetiminin artık reel sektörün uyarılarına kulak vermeleri gerektiğini belirttiler. Türkiye`nin doğru yönetildiği ve doğru bir rotada ilerlediğine ilişkin ciddi kuşku duyulduğu ifade edilen konuşmalarda başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olarak ülke yöneticilerinden ülkeye sahip çıkmaları istendi.

Toplantının basına kapalı bölümünde Hazine Müsteşarı Faik Öztrak ve TÜSİAD YİK Başkanlık Divanı üyesı Yavuz Canevi, Türkiye`deki ekonomik ve mali gelişmelerle ilgili birer sunum yapacak.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, mali sektörün güçlendirilmesi için reform çalışmalarının sürdürülmesinin bugün hala önemini koruduğunu ifade ederek, "Çünkü güçlü bir mali sektör olmadan ekonominin çarklarının dönmesi mümkün değil" dedi.

İşadamı Üzeyir Garih için saygı duruşuyla başlayan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısının açılışında konuşan Özilhan, sakin geçmesini bekledikleri yaz aylarına, dövizdeki aşırı dalgalanmalar ve yüksek aylık enflasyon rakamlarının damgasını vurduğunu söyledi.

Reel sektördeki kan kaybının hızlanarak sürdüğünü, Batı dünyasında da resesyonun yaygınlaşacağına ilişkin işaretlerin artmaya başladığını kaydeden Özilhan, şunları söyledi:

"Program üçlü bir sacayağı üzerinde yükselecekti; mali sektörün rehabilitasyonu, kamu sektörünün yeniden yapılanması ve reel sektörün hayata dönüşünün sağlanması...

Güçlü bir mali sektör olmadan ekonominin çarkları dönemezdi. Mali sektör reformları biraz yavaş gelişiyor, zaman zaman geriğinden fazla enerji ve mücadeleye gereksinim duyuluyor olsa da, adım adım gerçekleştiriliyor. Mali sektörün güçlendirilmesi için reform çalışmalarının sürdürülmesi, bugün hala önemini koruyor. Çünkü güçlü bir mali sektör olmadan ekonominin çarklarının dönmesi mümkün değil."



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.219 Değişim: -0,49% Hacim : 111.298 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.219 10.05.2024 Yüksek 10.365
Açılış: 10.277
32,2081 Değişim: -0,11%
Düşük 32,1292 10.05.2024 Yüksek 32,3447
Açılış: 32,2421
34,8604 Değişim: 0,17%
Düşük 34,6429 10.05.2024 Yüksek 34,8885
Açılış: 34,8007
2.446,32 Değişim: 0,57%
Düşük 2.429,59 10.05.2024 Yüksek 2.467,17
Açılış: 2.432,48
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.