Beklenen iki veri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Beklenen iki veri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 15:52

ABD'de perakende satışlar eylülde beklentileri karşılamazken, üretici fiyatları da tahminlerin üzerinde düşüş kaydetti

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de eylül ayında perakende satışlar beklentilerin altında artış gösterdi.ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, perakende satışlar yüzde 0,1 arttı. Piyasa beklentisi yüzde 0,2 artış olacağı yönündeydi.Çekirdek olarak kabul edilen otomobil hariç perakende satışlar ise yüzde 0,3 azaldı. Analistler satışlarda yüzde 0,1 düşüş olacağı yönünde görüş belirtiyorlardı. Perakende satışlar yıllık bazda yüzde 2,4, çekirdek perakende satışlar yüzde 0,8 arttı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Aynı ayda benzin satışları yüzde 3,2 azalırken, otomobil ve  benzin hariç satışlar değişmedi, sadece benzin hariç satışlar yüzde 0,4 arttı. Perakende satışlar, ABD'de ekonomik aktivitenin üçte ikisini oluşturduğu için ekonomiye yön verilirken yakından takip edilen veri konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

ÜFE BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE DÜŞTÜ

ABD'de eylül ayında üretici fiyatları beklentilerin üzerinde bir düşüş gösterdi. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, üretici fiyatları yüzde 0,5 geriledi. Piyasada beklentiler yüzde 0,2 düşüş olacağı yönündeydi. 
    
Gıda ve enerji fiyatları hariç olarak hesaplanan çekirdek üretici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,3 düştü. Analistler çekirdek  ÜFE'nin yüzde 0,1 artacağını tahmin ediyordu.
    
Yıllık bazda üretici fiyatları yüzde 1,1 düşerken, çekirdek üretici  fiyatları yüzde 0,8 artış gösterdi. Analistler üretici fiyatlarının  yüzde 0,8 düşeceği, çekirdek üretici fiyatlarının yüzde 1,2 artacağı  tahmininde bulunmuşlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!