Borsa İstanbul, 17. Euro Finance Week’te

27.11.2014 - 15:36 | Son Güncelleme :

Borsa İstanbul 17. Euro Finance Week Etkinliğine Katıldı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/frankfurt_euro.jpg">

Borsa İstanbul, Almanya’nın Frankfurt şehrinde bu yıl 17.’si düzenlenen Euro Finance Week etkinliği kapsamında organize edilen German-Turkish Economic Forum programına sponsor düzeyinde katılım sağladı.

Avrupa Birliği ve komşusu ülkelerden finans sektöründeki üst düzey yönetici ve profesyonellerin yoğun ilgi gösterdiği bir etkinlik dizisinden oluşan 17th Euro Finance Week kapsamında finans sektörünü ilgilendiren konularda konferanslar, paneller ve forum organizasyonları gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen German-Turkish Economic Forum  da bu etkinliğin dördüncü gününün ana temasını oluşturan “Future of Europe and Its Surrounding New Markets” Konferansı programı çerçevesinde organize edildi.

Borsa İstanbul’un program sponsor olarak iştirak ettiği forum programı kapsamında, fuar alanında bir tanıtım standı kurularak uzmanlar tarafından Alman, Türk ve diğer ülkelerden fuara katılım sağlayan şirket yetkililerine Listingİstanbul Programı tanıtıldı ve Türk sermaye piyasalarının yabancı şirketlere sağlayabileceği finansman imkânlarına ilişkin kapsamlı bilgi verildi.

Forum programının açılış konuşması Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz tarafından yapıldı. Konuşmasında, Borsa İstanbul’u yabancı şirketlerin finansmana ulaşmak için yapacakları pay veya borçlanma araçları ihraçlarında tercih edecekleri rekabetçi bir pazar haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Dr. Yılmaz, hâlihazırda Borsa İstanbul’da işlem gören payların %63’ünün yabancı yatırımcılarda bulunmasının Borsa İstanbul’un talep yönlü olarak istenen yabancı ilgisine çoktan ulaştığını işaret eden en iyi gösterge olduğunu, aynı ilginin arz yönlü olarak da sağlanmasını teminen yabancı şirketlerin sermaye piyasası araçlarını Borsa İstanbul’da kote etmelerini teşvik edici çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Konuşmasında, Almanya’da yaşayan 3 milyonu aşkın Türkün 400,000 kişilik bir istihdam ile 40 milyar Avro değerinde yatırım ürettiğine ve bu nedenle söz konusu ülkenin Listingİstanbul kapsamında stratejik önem taşıdığına değinen Dr. Yılmaz sözlerini, Borsa İstanbul’un Türk sermaye piyasaları ile Alman şirketlerini bir araya getirmeye yönelik çalışmalara önümüzdeki dönemde de devam edeceğinin altını çizerek bitirdi.

Açılış konuşmasının ardından Dr. Yılmaz ile birlikte, Angermann M&A International şirketinin İcra Kurulu Üyesi Ali Taşbaşı, Enexion şirketinin kurucusu Bjorn Vortisch ve Denizbank AG CEO’su Ahmet Mesut Ersoy’un katılımlarıyla gerçekleştirilen panelde potansiyel arzeden hususlar ile işbirliği fırsatlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Panele Türk, Alman ve diğer ülkelerden katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Konferans sonrasında Borsa İstanbul heyetinin Almanya programına Frankfurt, Mannheim ve Düsseldorf çevresindeki Türk-Alman şirketlerine gerçekleştirdiği bilgilendirme ziyaretleri ile devam ettiği öğrenildi.

Listingİstanbul programı Borsa İstanbul’da işlem gören şirket sayısının arttırılması amacıyla yapılan her türlü tanıtım, bilgilendirme, pazarlama ve iletişim faaliyetlerini kapsamı altına almakta ve hâlihazırda Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Bölümü tarafından yürütülmektedir.  2013 Nisan ayında lansmanı yapılan program, 18 program ortağı ile Asya, Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya, Kuzey ve Güney Afrika, Balkanlar ve Kafkasları içine alan coğrafyadaki 46 ülkeyi kapsamı altında bulundurmaktadır. Listingİstanbul faaliyetleri çerçevesinde, yurtdışı ve yurtiçinde etkinlikler düzenlenmekte, ilgili etkinliklere katılım sağlanarak sunumlar yapılmakta, birebir şirket ziyaretlerinde gerçekleştirilmekte, sosyal medyada farkındalık oluşturmaya ilişkin çalışmalarda bulunulmakta, programın ilgi alanına giren konularda haberler, bilgilendirme dokümanları hazırlanmakta ve bu dokümanların güncellemeleri yapılmaktadır.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.209 Değişim: 0,00% Hacim : 130.046 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.097 02.05.2024 Yüksek 10.209
Açılış: 10.097
32,3668 Değişim: 0,02%
Düşük 32,3164 03.05.2024 Yüksek 32,4654
Açılış: 32,3591
34,7861 Değişim: -0,01%
Düşük 34,6979 03.05.2024 Yüksek 34,8890
Açılış: 34,7913
2.395,67 Değişim: -0,05%
Düşük 2.392,53 03.05.2024 Yüksek 2.404,86
Açılış: 2.396,82
HALKA ARZ REHBERİ
Halka arz nedir? Halka arz yolu ile başta hisse senetleri (pay) olmak üzere, tahvil, bono, kira sertifikası gibi sermaye piyasası araçlarının satışı mümkündür... devamı ›
Halka arzın faydaları nelerdir? Şirket paylarının BIST'te işlem görmesinin faydaları üç başlıkta incelenebilir: makro ekonomi açısından, yatırımcılar açısından ve şirketler açısından... devamı ›
Borsa İstanbul'un halka arz teşvik çalışmaları Şirketlerinin sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalanması yardımcı için Borsa İstanbul yeni bir hamle başlattı... devamı ›
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ’ler için fırsat GİP’te halka açılan şirket sayısı 25 olup, 2 tanesi şartlarını sağlayarak Borsa İstanbul’un ana pazarı olan Pay Piyasası’na geçmiştir... devamı ›
Kaynak temininde iki alternatif yöntem Borsa İstanbul, şirketlere sunduğu alternatif fırsatlarla şirketlerin fon temin etmelerini kolaylaştırma yolunda önemli imkanlar sunmaktadır... devamı ›
Şirketlerin sermaye piyasalarına olan ilgisi arttı 2012 yılından bu yana şirketlerimizin sermaye piyasalarının imkanları ile temin ettikleri fon tutarı 156 milyar TL’yi aşmıştır... devamı ›
1 2 3 4 5 6
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.