Su Forumu’na gelenler mecburen ‘su’da yatacak

26.02.2008 - 09:34 | Son Güncelleme :

Oda fiyatları 500 euroya kadar çıktığı için organizasyon ekibi gelecek konukları gemilerde de ağırlayacak.

Forum şehre 50 milyon euro kazandıracak

İki yılda bir gerçekleştirilen ve 16-22 Mart 2009’da İstanbul’da düzenlecek ‘Dünya Su Forumu’na katılacaklar için ilk kez deniz üstünde konaklama imkanı sunulacak. Foruma katılacaklar için İstanbul’daki 40 otelde şimdiden rezervasyonlar yapılırken otellerin gecelik ücretler için 400-500 euroya yakın fiyat istemesi yüzünden forumun organizasyonunu yapan VIP ve Figür Turizm tarafından kurulan Perl ekibi, ’gemide konaklama’ çözümünü buldu.

En sonuncusu Meksika’da düzenlenen foruma 20 bin kişinin katıldığını söyleyen VIP Turizm CEO’su Ceylan Pirinçcioğlu, “Yurtdışından gelenlerin sayısı en az 12-13 bin düzeyinde olacak ve 50 milyon euroya yakın gelir elde edilecek” diye konuştu.

Yıllardır yapımı devam eden ve foruma yetiştirilecek olan Sütlüce Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ’Dünya Su Forumu’na katılacaklar için rezervasyonları yapmaya başladıklarını ama İstanbul’daki otellerin fiyatlarını 500 euroya çekmesi nedeniyle zorluk yaşadıklarını belirten Ceylan Pirinçcioğlu, “Biz de çözümü Haliç’te gemilerde ve Yunanistan’dan getireceğimiz boğazda demirleyecek gemilerde misafirleri konaklatmada bulduk” değerlendirmesini yaptı.

Anadolu turu da var

Dünya Su Forumu’nun hem içeriği hem de katılımcı sayısının yüksekliği açısından çok önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Pirinçcioğlu, “Gelen konuklar İstanbul’da foruma katıldıktan sonra Pamukkale. Kapadokya, Harran, Gaziantep, Hasankeyf’i de kapsayan Anadolu turlarına çıkacak. Bu da hem çok iyi bir tanıtım ve gelir fırsatı yaratıyor” dedi.

Gelirin yüzde 8’i belediyeye

* Foruma katılacak en kalabalık ülke grubu 180 kişiyle Japonya. Onları ABD’liler izliyor. ABD’li gruplar İstanbul’a daha erken gelerek şehirde daha fazla vakit geçirecek.

* Forumun bilgisayar altyapısını kurmak için 1 milyon euro harcanacak.

* Forumdan elde edilecek gelirin yüzde 8’i İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek.

* Dünya Su Forumu’na 15 devlet başkanının gelmesi beklenirken en asil konukları ise Japon ve Hollanda prensleriyle, Fas Kralı olacak.

* Forumun harcama bütçesi 17.5 milyon euro.

Türklerin yeni tatil modası: Vietnam ve Kamboçya

Kongre ve toplantıların yanı sıra ’ilginç destinasyonlara’ yönelik turlarıyla da dikkat çeken VIP Turizm’de bu yılın gözdesi Vietnam ve Kamboçya. Temmuz 2007’den beri 250 kişiyi bu bölgeye götürdüklerini söyleyen Ceylan Pirinçcioğlu, “Turda yer alan pirinç tarlaları, ABD askerlerinin yaşadığı zindanlar Türk grupların çok ilgisini çekti” dedi. Pirinçcioğlu, Vietnam ve Kamboçya dışında en çok ilgi çeken yerlerin Ürdün, Bolivya, Peru, Güney Afrika ve Lapland olduğunu sözlerine ekledi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.