Patron birincilik istiyor, bilişimde büyüyeceğiz

11.01.2008 - 10:38 | Son Güncelleme :

Yıldız Holding Bilişim ve Ambalaj Grupları Başkanı Cahit Paksoy, bilişimde faaliyet gösteren şirketlerini Yıldız Bilişim Grubu çatısı altında topladıklarını, 5 yıl içinde sektörün lideri olmayı hedeflediklerini söyledi. Paksoy, Patron ikincilikten bile hoşlanmıyor dedi.
Yıldız Holding bilişim grubunun hedefleri, Hyatt Regency Oteli`nde düzenlenen bir toplantıyla basına açıklandı.
Bilişimde üretim, dağıtım, telekomünikasyon, perakende, sistem entegrasyonu ve yazılım gibi temel alanlar belirlediklerini ve grup içi birleşmelerle bu alandaki şirket sayısını da 5`e indirdiklerini anlatan Cahit Paksoy, birleşmenin yaratacağı sinerji ile agresif, sürekli ve kârlı büyüme hedeflediklerini kaydetti.


`1 milyar dolar istiyoruz`

Bilişimdeki yeniden yapılanma sürecini anlatan Paksoy, şirketlere portföy yönetimi olarak baktıklarını, hangi alan kârlıysa oraya yöneldiklerini belirterek, holding şirketlerinin bugüne kadar işi en iyi şekilde yaparak pazarda 1. veya 2. sırada yer aldıklarını söyledi.
Ama bizim patron ikinciliği pek sevmediğini söylüyor diyen Paksoy, Şirketlerimiz 5 yıl içinde kendi alanlarının en iyisi olacaklar. Arkadaşlar bu yıl 500`ü zorladı. 2008 hedefine 1 milyar YTL dediler. Ama ben 1 milyar dolar diye bastırıyorum şeklinde konuştu. Yıldız Bilişim; Mersa Sistem, Datateknik, Hızlı Sistem, Medyasoft ve Global İletişim adlı 5 şirketten oluşuyor.
Grup şirketlerinin devlet ihalelerinden 2007`de ne kadar pay aldığına ilişkin bir soru üzerine Paksoy, Bilişim grubu şirketlerinin kamu ihalelerinden aldığı pay yüzde 13 civarında, grupla çalışma oranı da yüzde 3-4`ü geçmez dedi.
Paksoy, satın almalara ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı: Bu sektörde, pazar payını yüzde 15-20`lere çıkarmadığınız sürece yaşam şansınız çok az. Bu, beraberinde satın almaları, birleşmeleri getiriyor. Fırsatları değerlendireceğiz.


`Yıldız her şeyin sahibi`

Neden Ülker ismi aşağı, Yıldız Holding ismi yukarı çekiliyor? sorusuna da Paksoy, Bu boyumu aşan bir soru, ama mevcut durum bu. Ülker marka haline gelmiş ama her şeyin sahibi Yıldız Holding. Bu konuyu günün birinde daha anlaşılır hale getireceğiz karşılığını verdi. Paksoy, yabancı şirket satın alıp almayacaklarına ilişkin olarak da Gönlüm, bilişimde global anlamda bir şeyler yapmayı çok ister. Ama önce kendi alanımızda en iyisini yapmalıyız dedi.

Uygur Türklerinden bile tebrik geliyor


SONGÜL HATISARU
Grubun bilişim toplantısına katılan Ülker İstişare Konseyi Üyesi Necdet Buzbaş, Godiva operasyonun yurtdışında da yankılandığını söyledi. Holding`e Çin`in Uygur bölgesinde yaşayan Türklerden dahi tebrik mail`leri geldiğini belirten Buzbaş, Uygur`da yaşayan Türkler `Türklüğümüzle gurur duydurdunuz` diye mail atıyor dedi.
Buzbaş, Misafirlerimize artık Godiva ikram ediyoruz. Biz de Dutty Free`den alıyoruz. 390 gramı 48 dolar. Godiva`nın en iyi müşterisiyiz dedi.


İlk kez kuyumcu getirdi

Godiva`yla ilgili olarak Ülker`e en çok sorulan sorulardan biri Godiva Shop`ların Türkiye`de ne zaman açılacağıydı. Godiva Türkiye`ye 1989`da Angora Kuyumculuk`un sahibi olan Balkan ailesi tarafından getirilmiş. Burtaçin Balkan, Taksim Hilton`da Godiva Shop`u açtıklarını, 6 yıl sonra temsilciliği Nişantaşı`nda Top Shop`un bulunduğu binanın sahibi Ziya Karahan`a sattıklarını söyledi.
Hilton mağazasının en iyi müşterilerinden birinin Sevgi Gönül olduğunu söyleyen Balkan, ilginç bir anısını anlattı:
Sevgi Hanım, Sakıp Bey`e akşam yemeğine gidecekti. Bizden 1.5 kilo Godiva aldı. Sakıp Bey çikolatayı çok beğenmiş sabah gelip, `yahu ben bu çikolatayı niye bilmiyorum` diyerek çikolata aldı.
Karahan, Hilton`daki mağazayı daha sonra Bağdat Caddesi`ne taşıyor. Florya`daki Flyinn alışveriş merkezinde de kafe olarak işletilmek üzere bir Godiva Cafe açıyor. Godiva`nın merkezi Karahan`a dava açıyor. Karahan da bunun üzerine 2004`te Godiva Shop`u ve kendi açtığı Godiva Cafeyi kapatıyor. Cafe`nin yerini ise Ülker grubu şirketlerinden Cafe Crown kiralıyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.