Doğtaş Kelebek’e yoğun yabancı ilgisi

27.10.2017 - 16:49 | Son Güncelleme :
Doğtaş Kelebek’e yoğun yabancı ilgisi | Ekonomi Haberleri

Doğtaş Kelebek Mobilya’nın BİST Toptan Alış-Satış işlemleri pazarında gerçekleştirdiği hisse satışına yabancı yatırımcılar büyük ilgi gösterdi. Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes, talebin yüzde 89’unun yabancı kurumsal yatırımcılardan gelmesinin Türkiye’nin, sektörün ve Doğtaş Kelebek’in potansiyeline olan inancı ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş, geçen hafta sermayesinin yüzde 42,11’ine tekabül eden paylarını BİST Toptan Alış-Satış pazarında satışa sundu. Doğtaş Kelebek pay satışına yabancı kurumsal yatırımcılardan yoğun talep geldi.

Pay satışı ile ilgili değerlendirmede bulunan Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes, talebin yüzde 89’unun yabancı yatırımcılardan gelmiş olmasını Türkiye’nin, mobilya sektörünün ve Doğtaş Kelebek’in potansiyeline olan inancı göstermesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Uzun vadeli kurumsal yatırımcıların Doğtaş Kelebek’e yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Serbes, “Goldman Sachs gibi dünyanın önde gelen yatırımcılarının ülkemize ve şirketimize yatırım yapması bizlere gurur verdi. Şirketimize, sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

“TURKVEN ORTAKLIĞI İLE CİDDİ BİR ATILIM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Turkven’in 2012 yılında ortak olması sonrasında Doğtaş’ta ciddi bir atılım gerçekleştiğine dikkat çeken Serbes, “Önce Kelebek’i bünyemize kattık. Kurumsal bir yönetim tarzı ile profesyonel yöneticilerin yetki ve etkisi arttı. 2 bağımsız üyenin de katılımıyla etkin bir şekilde çalışan örnek bir yönetim kurulu oluşturuldu.

Ciromuzu üçe katladık. Karlılığımız da aynı oranda arttı. Mağaza sayımızı ise ikiye katlamayı başardık; sektörümüzün en büyük ikinci oyuncusu olarak yerimizi daha da güçlendirdik. Fabrika ve sistem yatırımı yaptık. Ekip olarak kenetlendik ve güzel işler yapıyoruz” diye konuştu.

Doğtaş Kelebek olarak yatırıma devam ettiklerinin altını çizen Serbes, “Bizler şirketimize ve markalarımıza yatırım yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde şirketimizdeki kurumsal yönetim anlayışını geliştirerek sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

Oluşturduğumuz güçlü yönetim ekibimizle hızlanan büyüme tempomuzun aynı şekilde devam edeceğini söyleyebilirim. Yatırımcılarımızın bize olan güvenlerini boşa çıkarmamak için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Pay satışı sonrasında Doğan Ailesi’nin hissesinde bir değişiklik olmadığı bilgisini veren Serbes, “Turkven’in danışmanlığını yaptığı fonların halen de bir miktar hisseleri var ve Yönetim Kurulu’nda devam ediyorlar” diye sürdürdü. 


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.884 Değişim: 1,72% Hacim : 40.583 Mio.TL Son veri saati : 12:08
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.900
Açılış: 9.763
32,5849 Değişim: 0,30%
Düşük 32,4536 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
35,0102 Değişim: 0,11%
Düşük 34,8267 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.461,41 Değişim: 1,03%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.462,17
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.