Eve Sinema Pazarı 150 Milyon Dolara Dayandı

26.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Artan rekabet cazip fiyatlarla, evde de sinema zevki yaşatacak fırsatlar sunuyor.Güzel bir film sinemada seyretmenin tadı bir başka. Ancak bunun için sinemaya gitmenin verdiği zahmet çoğu zaman caydırıcı olabiliyor.Trafik derdi, park yeri problemi, bilet kuyrukları, film boyunca fısıldaşanlar, tüm bunlar yetmezmiş gibi önünüze uzun boylu bir adamın oturma olasılığı... Keyifle gittiğimiz film bir anda kabusa dönüşebilir. Ev sineması son günlerde oldukça popülerbir terim olmaya başladı. Dünyada ev sineması yeni bir teknoloji ve gelişmekte olan bir Pazar. Türkiye için yeni Pazar olmasına rağmençok hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor. Türkiye’de ev sineması pazarının 100 – 150 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Hızla büyüyen bu pazarda keskin rekabetlerin yaşanacağı günler yaklaşıyor. Sektörün önde gelen şirketleri, tüketicilere cazip ödeme şekilleri sunan kampanyalar sunuyor. Bu hafta bunlardan Pioneer, Acer ve Sony’nin çözümlerine yer veriyoruz.


EV SİNEMASI BİLEŞENKERİ;

Ev sineması basit olarak üç bileşenden oluşuyor. Birincisi görüntü sağlayan cihaz; bu normal tüplü televizyon da olabilir, teknolojinin en son ürünü olan plazma ekran veya data projeksiyon cihazı da... İkinci bileşeni ise görüntü oynatıcı cihazları oluşturuyor. Bu cihazlar çok çeşitli olabiliyor.Kaliteli stereo video , VCD ve DVD player arasında bir seçim yapmanız gerekiyor. Şu anda ev sineması şeçimlerinde çoğunlukla DVD player kullanılıyor.Ev sineması sistemini kurmak için gerekli üçüncü bileşen ise ses apartları.Aslında, evinizdeki bir televizyona ses sistemi ve DVD’yi bağlayarak da bu sistemi kurabilirsiniz. Yani ev sineması çok zor kurulan, kapsamlı bir tesisat ve projelendirme gerektiren bir ürürn değil. Tamamen bir tüketici ürünü. Kullanıcılar, bu ürünleri zevklerine ve bütçelerine uygun olarak seçebilir. Çünkü piyasada oldukça çok marka ve teknik özellikleri birbirindenfarklı ürünler bulunuyor. Elektronik sektörünün önde gelen isimlerinden Pioneer’in ev sinemaları sistemleri Digicom tarafından türk pazarına sunuluyor.


“PAZARDA LİDERİZ”

Zamanla değişen eğlence ve dinlence alışkanlıklarına adeta teknoloji şirketleri yön veriyor.Ev sineması sistemleri pazarında en fazla ürün çeşidine sahip olduklarını belirten Digicom Genel Koordinatörü Kamil Aksu, pazarda lider konumunda olduklarınıiddia ediyor. Pioneer ev sineması sistemleriDVD, Plazma ekran, hoparlör ve amfiden oluşuyor.Pioneer ev sineması sistemleri içeren farklı versiyonlarda önerilen paketler sunduklarını belirten Aksu, altı aya kadar taksit imkanlarıyla sunulan bu paketlerin fiyatları 748 milyon ile 1 milyar 573 milyon lira arasında değişiyor. Aksu geçen yıla oranla ev sineması fiyatlarında ortalama yüzde 20 düşüş olduğunu söylüyor. Ev sineması sistemleri genelde bir yıl garantili ve montajı ücretsiz olarak yapılıyor. Ayrıca kullanıcılara yaygın servis ağıyla hizmetler veriliyor.


ACER, PROJEKTÖRDE İDDİALI;

Acer’in ev sineması çözümleri Türkiye pazarında İhlas Acer tarafından sunuluyor. Acer’in ev sinemasına yönelik plazma televizyonlar , projeksiyon cihazları, DVD player gibi ürünler bulunuyor.Şirket kısa bir süre sonrabaşlatacağıkampayayla tüketicilere cazip seçenekler sunmaya hazırlanıyor.Ev sineması ürünlerinin Türkiye’debir yıl içinde hzla yaygınlaştığını belirten İhlas Acer API Ürün Müdürü İlhan Aydın, “Biz bu sektörde , özelliklefiyat açısından benzerleri arasında oldukça avantajlı olan projektör cihazımız “Acer Scope 7763P” ile iddialıyız diyor. Bu fiyatın son kullanıcı fiyatı ise 2 bin 499 dolar. Bu ürün için iki yıl garanti veriliyor.


SONY’DEN DOKUZ HAZIR PAKET;

Evde zaman geçirmekten hoşlanıyorsanız, Sony’nin ev sinema paketleri ideal şartlarda ihtiyaçlarımız yanıt veriyor.Sony’nin televizyon , DVD player, surround sound amfi ve 5 hoparlör +1 sobwoofer’dan oluşan ürünler bulunuyor. Sony, kullanıcılarına başta DMK – 245, DVK – 245, DMK – 445 ve DVK-980 olmak üzere dokuz ayrı ayrı hazır sinema paketi sunuyor. Kullanıcılara, sadece zevklerine ve bütçelerine uygun sinema paketlerinden birini seçmek kalıyor. Ayrıca Sony ürünlerinden kendiniz seçerek de bir sinema paketi oluşturabilirsiniz. Sony’nin ev sineması paketlerinin ise 398 milyondan başlayıp 1 milyar 619 milyon liraya kadar çıkıyor. Sony, peşin şatışın yanı sıra cazip seçenekli kampanyalar da uyguluyor. (PARA)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.