Straw:Türkiye`nin üyeliğine sıcak bakıyoruz

03.03.2004 - 18:19 | Son Güncelleme :

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, Türkiye´nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine çok sıcak baktıklarını ve bu süreci desteklediklerini belirtti

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, Türkiye´nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine çok sıcak baktıklarını ve bu süreci desteklediklerini belirterek, ´´Kopenhag Kriterleri´ni gayet iyi yerine getirdiğinizi düşünüyoruz ve umuyoruz ki, 2004´ün sonuna kadar müzakere tarihi alabileceksiniz´´ dedi. Straw ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, Conrad Oteli´nde çalışma yemeğinde biraraya geldikten sonra ortak basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye´de kendini çok iyi hissettiğini dile getirip gösterilen konukseverlik için Gül´e teşekküreden Straw, bugün çok umutlu bir olay için değil, 20 Kasım´da meydana gelen bombalamada hayatını kaybedenleri anma amacıyla düzenlenen törendolayısıyla biraraya geldiklerini söyledi. Straw, 15 Kasım 2003´te İstanbul´daki 2 sinagoga, 5 gün sonra da İngiltere´nin İstanbul Başkonsolosluğu ve HSBC bankasına yapılan saldırılarda hayatına kaybeden toplam 58 kişiyi andıklarını hatırlatarak, bu olayın ardından kendilerine gösterilen işbirliği, destek ve yardım için Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, İstanbul Valiliği,Türk polisi ve bütün Türk halkına teşekkür etti.

GÖRÜŞÜLEN 3 KONU
İngiltere Dışişleri Bakanı Straw, Bakan Gül ile 3 konuyu ele alma fırsatı bulduklarını ve bunlardan birinin Türkiye´nin AB üyeliği başvurusu, ikincisinin Kıbrıs, üçüncüsünün de Irak´taki gelişmeler olduğunu bildirdi. İngiltere´nin, başından beri Türkiye´nin AB üyeliğine çok sıcak bakan bir ülke olduğunu ifade eden Straw, ´´Bu süreci destekliyoruz. Kopenhag Kriterleri´ni gayet iyi yerine getirdiğinizi düşünüyoruz ve umuyoruz ki 2004´ün sonuna kadar müzakere tarihi alabileceksiniz´´ dedi. Jack Straw, Kıbrıs´taki görüşmelerin liderliğini BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile BM Genel Sekreteri´nin Kıbrıs Özel TemsilcisiAlvaro De Soto´nun yaptığını, ancak garantör devlet olarak Türkiye ve Yunanistan ile birlikte oradaki çıkarları nedeniyle Kıbrıs konusuna daçok yakından ilgi duyduklarını anlattı. Konuk Bakan Straw, ´´Türkiye´yi, bu müzakereler esnasında takındığı son derece olumlu tavır için tebrik ve takdir ediyorum. Umuyoruz ki olumlu bir sonuca varılacak´´ diye konuştu.

´´TERÖRLE MÜCADELEDE ALINMASI GEREKEN ÇOK YOL VAR´´
Dün Irak ve Pakistan´da meydana gelen bombalama olaylarını da ele aldıklarını dile getiren Straw, Irak´taki geçiş dönemi hükümetinin görüşmeler sonucunda geçen hafta geçici bir anayasaya karar verdiğini,ancak son zamanlarda olaylarda hayatını kaybeden kişilere saygıdan ötürü bunun anonsu ve yayınlanmasının geciktirildiğini söyledi. Straw, ´´Muhtemelen önümüzdeki günlerde yayınlanacak´´ dedi. Türkiye ve İngiltere´nin teröre karşı mücadeleyi geliştirmek için karşılıklı işbirliğinde bulunmaya devam edeceğini de kaydeden İngiltere Dışişleri Bakanı Straw, ´´20 Kasım´ın ardından Pakistan ve Irak´ta meydana gelen olayların, dünyada terörle mücadele konusunda alınması gereken çok yol olduğunu gösterdiğini´´ sözlerine ekledi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.158 Değişim: 1,12% Hacim : 92.967 Mio.TL Son veri saati : 15:46
Düşük 10.097 02.05.2024 Yüksek 10.205
Açılış: 10.097
32,3629 Değişim: -0,37%
Düşük 32,2102 02.05.2024 Yüksek 32,4866
Açılış: 32,4815
34,6967 Değişim: -0,31%
Düşük 34,5396 02.05.2024 Yüksek 34,8794
Açılış: 34,806
2.396,78 Değişim: -1,07%
Düşük 2.388,22 02.05.2024 Yüksek 2.425,10
Açılış: 2.422,72
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.