Dentaş yatırıma döndü

18.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Şubat ayında yaşanan krizle birlikte yatırım faaliyetlerini birkaç ay erteleme kararı aldıklarını hatırlatan Dentaş Ambalaj Genel Müdürü Akil Yağcı, yılın ikinci yarısına ilişkin iyimser beklentiler paralelinde bu yatırımı yeniden gündeme aldıklarına işaret etti. Çorlu - Ulaş mevkiinde kurmayı planladıkları oluklu mukkava ambalaj tesisi için çalışmaların sürdüğünü belirten Akil Yağcı, tesisin inşaat ve alt yapı yatırımının bugünlerde tamamlanacağına dikkat çekti. Yağcı, Geçen yıl karar verdiğimiz ve 90 bin ton / yıllık kapasiteye sahip olan oluklu mukkavva ambalaj tesisi yatırımımız birkaç aşamadan oluşuyor. Yatırımın toplam tutarı yaklaşık 12 milyon dolar olacak. Ancak şu an tesisin alt yapı ve inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. Bunun dışında tesisin makina ve ekipmanları konusunda da sözleşme bağlantılarımızı sağlamış durumdayız dedi.

İhracat, pazarı canlandıracak
Dentaş Ambalaj`ın yapı ve çalışma tarzı gereği avantajlı bir durumda olduğunu belirten Akil Yağcı, bu nedenle sektörde ve özellikle de reel ekonomide ilk altı ayda yaşanan daralmadan ciddi boyutta etkilenmediklerine dikkat çekti. Yağcı, Dolar bazında yaşanan devalüasyondan dolayı iş hacminin değeri belli bir rakama düştü ama biz ilk altı ayda faaliyet bazında krizden etkilenmedik. Hatta geçmiş yılların ilk altı aylarına kıyasla iyi bir performans sergiledik dedi. İkinci altı aylık dönemde pazarın ihracat hamlesiyle birlikte canlanacağı beklentisine sahip olduklarını belirten Yağcı, bu gelişmeler paralelinde şirketin tonaj ve TL satış bazında geçen yıldan daha iyi olacağını ve yıl genelinde krizdeki durgunluğu hissetmeyen bir dönem yaşayabileceklerine işaret etti.

Dışardan yoğun bir talep var
Dış pazarlara gönderdikleri numunelerin iyi karşılandığını ve sipariş aldıklarını belirten Yağcı, Çeşitli ülkelerle bağlantı halindeyiz. Görünen o ki ikinci yarıda ihracat hareketlenecek. Dolayısıyla ikinci yarıdan oldukça umutluyuz dedi. Sektör açısından da değerlendirmede bulunan Akil Yağcı, ambalaj sektöründe büyümenin sınırlı kalacağını ancak, yılın ilk altı ayında yaşanan daralmanın, ikinci altı ayda yerini hareketliliğe birakacağını ifade etti.

Yağcı, Çünkü özellikle devalüasyonu takiben pazarda oluşan döviz kurlarındaki yüzde 80`ler civarına kadar varan değişim, ithalatı kısarak ihracatı çok cazip hale getirdi. Biz bunu müşterilerimizin faaliyetlerinde hatta kendi faaliyetlerimizde bile gözlemleyebiliyoruz. Sektöre ve sektör şirketlerine dışardan yoğun bir talep gelmeye başladı. Dolayısıyla ikinci altı ayda, birinci altı aydaki daralmayı ve durgunluğu kapatacak bir performansın yaşanacağını düşünüyoruz dedi.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.277 Değişim: 0,67% Hacim : 118.334 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.177 03.05.2024 Yüksek 10.287
Açılış: 10.237
32,3374 Değişim: -0,07%
Düşük 32,2330 03.05.2024 Yüksek 32,4654
Açılış: 32,3591
34,8108 Değişim: 0,06%
Düşük 34,6979 03.05.2024 Yüksek 35,0006
Açılış: 34,7913
2.393,27 Değişim: -0,15%
Düşük 2.368,37 03.05.2024 Yüksek 2.413,16
Açılış: 2.396,82
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.