Barışın kapsamı genişledi

23.12.2018 - 10:03 | Son Güncelleme :
Barışın kapsamı genişledi | Konut Haberleri

Yeni torba yasayla Boğaziçi öngörünüm bölgesinde yer alan bazı mahalleler de imar barışına dahil ediliyor. Böylece bir önceki yasa değişikliğinde imar barışına dahil edilmeyen Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer’deki bazı mahalleler kapsama alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yalılar bu kapsamda değil” dedi.

Meclise gelen yeni torba yasayla Boğaziçi öngörünüm bölgesinde yer alan bazı mahalleler de imar barışına dahil ediliyor. Böylece bir önceki yasa değişikliğinde imar barışına dahil edilmeyen Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer’deki bazı mahalleler kapsama alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Boğaz sahiline ilişkin imar barışı yasağının devam ettiğini belirterek, sadece öngörünüm bölgesinde denizi görmediği halde barışa dahil edilmeyen bazı yerlerin ilave edildiğini söylediler.

Haberin Devamı

YALILAR DAHİL DEĞİL

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp ve Fatma Aksu'nun haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Boğaziçi’nde imar barışı kapsamını genişleten düzenlemeyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Dün Plan Bütçe Komisyonumuza imar barışına ilişkin bir teklif sunuldu. Bu teklif sınırlarını ihtiva ediyordu. Daha önce biliyorsunuz biz imar barışından Boğaziçi öngörünüm, Tarihi Yarımada ve Çanakkale’de belirli alanları imar barışına dahil etmemiştik. Sarıyer’de fiilen boğaz öngörünümünde olmayan ancak ön görünümün sınırları içerisinde bulunan alanı da imar barışı kapsamına almıştık. Tabii gelinen süreçte yapılan incelemeler neticesinde boğaz öngörünümünde olan ancak fiilen öngörünüm olmayan ve buradaki vatandaşlarımızın elektrik, su ve doğalgaz gibi problemlerini çözecek sınırları yeniden incelendi. Teklifin içeriği Üsküdar’da, Beykoz ilçemizde ve Sarıyer ilçemizde öngörünümde olan, fiilen öngörünümde olmayan yapıların problemlerini çözmek adına teklif edilmiş bir düzenleme. Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalılar bu düzenlemeye dahil değil.” İmar barışına ilişkin rakamları da paylaşan Bakan Kurum, “Türkiye’de toplam 9 milyon 210 bin vatandaşımız imar barışına başvurdu ve 10 milyar 350 milyon TL’lik bedel yatırdı” dedi.

Haberin Devamı

3 İLÇEDE GENİŞLEDİ

Ak Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre yasa teklifinin ekinde yer alan krokiyle Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer’in bazı bölümleri de imar barışı kapsamına alındı. Buna göre Beykoz’da Anadolu Kavağı, Anadolu Feneri, Yalıköy, Beykoz Merkez, Gümüşsuyu, İncirköy, Çubuklu, Çiğdem, Paşabahçe, Kanlıca, Anadolu Hisarı, Yenimahalle, Göksu, Göztepe’yi içine alan yaklaşık 50-60 bin kişinin yaşadığı bölge barışa dahil edilmiş oldu. Sarıyer’de barış, Hisar ve Baltalimanının bir kısmı, Yeniköy, Kireçburnu, Rumeli Kavağının iç kısmına genişletildi. Üsküdar Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre bu ilçede 7 mahallenin bir kısmı da imar barışına dahil ediliyor. Buna göre Kuzguncuk, Beylerbeyi, Küplüce, Kirazlıtepe, Çengelköy, Kuleli ile Kandilli Mahallelerinin bir kısmı barış kapsamına alınıyor.

SARIYER’DEN İTİRAZ

DEĞİŞİKLİK Sarıyer Belediyesi’nin itirazıyla yapıldı. Bazı kaçak yapı sahipleri belediyeye başvurarak yapı kayıt belgesi aldıkları için yıkım kararlarının ve cezalarının iptalini istedi. Sarıyer Belediyesi, “İmar barışı İmar Kanunu’na aykırı kaçakları kapsar. Boğaziçine ilişkin yasa özel bir yasadır. Bu yasaya göre aldığımız yıkım kararlarını iptal etmeyiz” deyince imar barışına Boğaziçi Yasası’nın özel olarak eklenmesi kararı alındı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Önceki gün meclise gönderdikleri yasa değişikliğini yapma gereğini duydular” dedi.

VATANDAŞTAN TALEP GELDİ

ÜSKÜDAR Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de torba yasaya giren son düzenlemeyle ilgili Hürriyet’e şu açıklamada bulundu:“İmar barışıyla ilgili yasada kapsam dışı kalan yerlerden biri de Tarihi Yarımada ve Boğaz ön görünümdeki sahil şeridi bölgesiydi. Vatandaşlardan, “Başkanım, sahil şeridi bandı olarak yazıyorsunuz ama biz içeride kalıyoruz” diye talepler geldi. Bununla ilgili çalışma yaptık. Plan bölgesi itibariyle ön görünümde kalsa da, coğrafi konum gereği ön görünüm olmayan arka alanlar var. Buradaki vatandaşlarımız da imar barışından yaralanacak.”


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.720 Değişim: 0,02% Hacim : 14.614 Mio.TL Son veri saati : 10:49
Düşük 8.699 19.03.2024 Yüksek 8.764
Açılış: 8.702
32,3379 Değişim: 0,18%
Düşük 32,2510 19.03.2024 Yüksek 32,5143
Açılış: 32,2803
35,1412 Değişim: -0,12%
Düşük 35,1014 19.03.2024 Yüksek 35,5201
Açılış: 35,1827
2.240,87 Değişim: -0,12%
Düşük 2.239,03 19.03.2024 Yüksek 2.254,55
Açılış: 2.243,53
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.