Avrupa`nın en büyük Outlet Merkezi 29 Temmuz`da açılacak

09.07.2008 - 13:57 | Son Güncelleme :

Müşterilerin açık alanda  alışveriş yapma olanağına sahip olacağı Avrupa`nın en büyük outlet  merkezi VIA/PORT, 29 Temmuz 2008 tarihinde Kurtköy`de açılacak.

Anadolu Yakasının en büyük çocuk eğlence merkezi, Atv parkuru, çocuklar  için pony atların olduğu çiftlik ve Go Kart de içerecek olan  VIA/PORT`taki 70 kişinin 120 günde tamamladığı kubbe içinde yer alan  bedestende, Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı`nın bir karması bulunacak.

VIA/PORT Genel Koordinatörü Muzaffer Gülöz, Bayraktar İnşaat tarafından  yürütülen projenin en büyük özelliklerinden birinin, alışveriş merkezi  kısmının gerçek bir outlet olması olduğunu söyledi.

VIA/PORT`un sözleşmeyle çerçevesi çizilmiş Türkiye`deki ender  outletlerden birisi olacağını dile getiren Gülöz, mağazaların  sözleşmelerinde, yüzde 75 oranında sezon sonu ürün satma hükmü  bulunduğunu kaydetti.

Gülöz, projenin, outlet merkezinin yanı sıra 700 yatak kapasiteli 5  yıldızlı otel ile fuar, kongre merkezini içeren bir kompleksten  oluştuğunu belirterek, Temmuz ayı sonu itibarıyla 13 ayda alışveriş  merkezinin inşaatını tamamlayacaklarını, otel ve fuar kongre  merkezlerinin inşaatlarının devam ettiğini anlattı.

2009`un ilk çeyreğinde otel ve fuar, kongre merkezlerinin devreye  gireceğini bildiren Gülöz, VIA/PORT`a yapılan toplam yatırım 100 milyon  doları bulacağını aktardı.

Gülöz, VIA/PORT`a aylık 400 bin müşteri ile buna ek olarak yüzde 20  oranında yabancı alışveriş kitlesi beklediklerini vurgulayarak,  VIA/PORT`un Sabiha Gökçen Havaalanına 5-7 dakikalık bir mesafede  bulunduğunu, buraya turizm organizasyonları, alışveriş organizasyonları  charterları indirmek istediklerini ve buna ilişkin görüşmelerinin de  başladığını söyledi.

Outlet merkezinin yurt dışındaki muadillerinin aynısı olduğunu ifade  eden Gülöz, Arap ülkeleri ve Rusya`dan alışveriş charterları indirmek  istiyoruz, 3 günlük. İki coğrafya da buna müsait. Projenin içinde bir  700 yatak kapasiteli otelimiz var. Alışverişi destekleyecek çok iyi  markalarımız var. Bunu profesyonel firmalarla yapacağız. Turistler ve  turist alışverişine hitap eden bir yönümüz olacak diye konuştu.

Gülöz, VIA/PORT`ta yaklaşık 150 mağaza bulunacağını ve mağazaların yüzde  90`ının kiralamasının bittiğini bildirerek, 12 bin metre karelik alanda  bir Tesco Kipa ve 5 bin metre karelik alanda Elektro World mağazalarının  bulunacağını kaydetti.

KALIŞ SÜRELERİNİN UZUN OLACAĞI BİR OUTLET OLACAK

VIA/PORT`un, alışverin dışında yaşam ve sosyal yönü bulunduğuna dikkat  çeken Gülöz, kompleksin çocuklu müşterileri için pony atlardan oluşmuş  bir alanı, adrenalin salgılamak isteyen genç grup için atv parkuru, Go  Kart ve Anadolu Yakasının en büyük çocuk eğlence merkezini içereceğini  anlattı.

Gülöz, alışveriş merkezlerinde kalış sürelerinin belli olduğunu,  VIA/PORT`un şehrin stresinden sıyrılıp kalış sürelerinin daha uzun  olacağı bir outlet merkezi olacağına dikkat çekerek, VIA/PORT`ta göle  doğru bakan tamamen açık bir tarzda yemek yemenin oldukça keyifli  olacağını dile getirdi.

VIA/PORT`ta bir kubbenin altında, kuyumcu, baharatçı, pastırmacıların  içinde olduğu nostaljik bir bedesten de bulunacağını kaydeden Gülöz, 34  metre çapında olan kubbenin onlarca ustanın el emeğinden oluşan bir yapı  olduğunu söyledi.

Gülöz, VIA/PORT`un bulunduğu otoyoldan günde geçen 90 bin aracın yüzde  5`inin bile ciddi bir potansiyel oluşturduğuna ve projenin bu nedenle  İstanbul`a değil, 81 ile hitap ettiğine işaret ederek, 81 vilayet de şu  anda hedef kitlemiz arasında. Niçin? Çünkü çok iyi markaların outleti.  Niçin? Çünkü gerçekten yaşanabilir, adrenalin bile salgılayacağınız,  çocuklarınızla gölün kenarında keyif yapabileceğiniz, atlı sporla  gezebileceğiniz, dünyasında çocukların kaybolabileceği bir etkinlik  alanı diye konuştu

ÜNLÜLER OUTLET İÇİN YURT DIŞINA GİTMEKTEN VAZGEÇECEK

Muzaffer Gülöz, komplekste yapılacak fuar, kongre alanına ilişkin olarak  da, Anadolu yakasında hem otel, hem fuar, kongre açısından açıklık  bulunduğunu belirterek, Bu boşluğu dolduracağına inandık. Fuarın şu an  görüşmelerinde çok ciddi geri dönüş alıyoruz. 2009`un ilk çeyreğinde  kongre ve fuarın bir bölümünü yetiştirmeyi planlıyoruz. Şu anki inşaat  hedefimiz bu. Özellikle Anadolu yakasındaki ve önümüzdeki büyük ölçek  itibarıyla ihtiyacı karşılaması açısından burası öne çıkacaktır dedi.

156 bin metre karelik alana kurulan VIA/PORT`ta, alışveriş merkezinin  olduğu kısımın yaklaşık 70 bin metre kare olduğunu aktaran Gülöz,  Ölçeği itibariyle tamamını aldığınızda Avrupa`nın en büyük kompleksi  haline geliyor diye konuştu.

Gülöz, tarzın açık havaya yayıldığı için ziyaretçileri buluşturacak  çeşitlerin olması gerektiğine dikkat çekerek, projenin sürekli kendini  yenileyeceğini, her gün yeni bir etkinlik olacak olacağını belirtti.

Outlet merkezinin marka karmaları nedeniyle ünlülerin vazgeçilmez durağı  ve mekanı olacağına inandığını dile getiren Gülöz, (Ünlülerin yurt  dışına gitmekten vazgeçip buraya gelmesi) Kesinlikle. Marka karmamızı  buna göre dizayn ettik çünkü. Türkiye`deki en fazla outletlerle marka  sayısını bulunduran bir yapımız var. yabancı markalar açısından en  zengin outlet biziz, o çok net dedi.

(A.A)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.202 Değişim: -0,63% Hacim : 69.573 Mio.TL Son veri saati : 14:57
Düşük 10.145 07.05.2024 Yüksek 10.313
Açılış: 10.283
32,2633 Değişim: 0,07%
Düşük 32,1871 07.05.2024 Yüksek 32,3134
Açılış: 32,2398
34,7623 Değişim: -0,03%
Düşük 34,6737 07.05.2024 Yüksek 34,8344
Açılış: 34,773
2.399,62 Değişim: -0,40%
Düşük 2.394,54 07.05.2024 Yüksek 2.417,52
Açılış: 2.409,28
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.