Ülker Grubu, bebek bezine girdi kozmetik için Komili’ye bakacak

13.09.2007 - 10:55 | Son Güncelleme :

Baby Star markasıyla bebek bezi pazarına adım atan Ülker, yeni sektörlere girmeye hazırlanıyor. Enerji ve kozmetik gibi sektörlerde stratejik ortaklığa gidebileceklerini söyleyen Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, Türkiye’de gelişmekte olan sektörlerle ilgili araştırmalar yapıyoruz. 5 yıllık bir plan hazırlıyoruz. Bu süreçte Komili gibi markaları satın alma söz konusu olabilir dedi.

GEÇEN
yıl 3 milyar dolarlık ciroya ulaşan Ülker Grubu, farklı sektörlere adım atarak stratejik ortaklıklar ile büyüyecek. Baby Star markasıyla bebek bezi pazarına ilk defa adım atan Ülker, 5 yıl içinde pazarın yüzde 30’una sahip olmayı hedefliyor. Kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinde stratejik ortaklıklar, enerji sektöründe ise üretime dayalı bir proje üzerinde çalıştıklarını açıklayan Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, Komili markasıyla ilgili bazı araştırmalar yaptıklarını ve bu konuda satın almaya gidebileceklerini açıkladı.

KOMİLİ’Yİ ALABİLİRİZ: Ali Ülker, Kişisel bakımda konusunda uzman, belli bir pazar payına sahip, belli bir büyüklüğe gelmiş, ama daha fazla iş büyütmekte zorlanan firmalarla satış veya işbirliğine gitmeyi düşünüyoruz dedi. Ülker’in Atlantik Gıda Pazarlama Sanayi’nin Komili ürünlerinin dağıtımını yaptığını ifade eden Ali Ülker, Komili markasının tüketici için ne değer ifade ettiğine dair araştırma yaptık. Bizi tatmin ederse Komili’nin ürün rengi genişleyebilir. Komili markasını satın almak söz konusu olabilir diye konuştu.

5 YILIMIZI PLANLIYORUZ: Ali Ülker, önümüzdeki 5 yıllık dönem için bazı stratejik planlar hazırladıklarını belirterek, şöyle konuştu: Türkiye’de gelişmekte olan, pazar payımızı hızla artırabileceğimiz ve rekabet olanakları çok daha uygun sektörler var. Yeni projelerimizi bu yönde geliştireceğiz. Bu arada gıda alanında yatırımlarımız devam edecek.

BEBEK BEZİ ÜRETECEK: Ülker Şirketler Topluluğu, 25 milyon dolar yatırım yaparak Baby Star markasıyla bebek bezi sektörüne girerken, pazarda ilk yıl yüzde 10’a çıkmayı planlıyor, 5 yıl sonunda ise yüzde 30 payla lider olmayı hedefliyor. Bebek bezleri için iki yıllık Ar-Ge çalışması ile 14 bin metrekarelik bir alanda 4 bebek bezi üretim hattı kuran Ülker, 5 yıl sonunda 1 milyon bebeğin Baby Star markasını kullanmasını hedefliyor. Ülker Grubu Pazarlama Genel Müdürü Babür Çelebi, Türkiye’de 0-3 yaş arası 4 milyon bebeğin bulunduğunu belirterek Her yıl 1 milyona yakın bebek dünyaya geliyor. Bu alanda Türkiye’nin yatırıma çok büyük ihtiyacı var. Sektör geçtiğimiz yıl yüzde 14 büyüdü diye konuştu.

COLA TURKA 2’NCİ SIRADA: Cola Turka ile sektörde ikinci sırada bulunduklarını, Pepsi ile aralarında 1.5-2 puan bulunduğunu ifade eden Ülker, İnmeye de niyetimiz yok. Üç büyük şehirde büyümeyi sürdüreceğiz dedi. Ülker ayrıca, Cola Turka ile son birkaç aydır büyük bir atılım yaptıklarını ifade etti.

Migros ile herkes ilgileniyor konsorsiyuma girebiliriz

ALİ Ülker, Migros’un satışında, yerli sermaye gruplarından, kendi tedarikçileri içinden bir konsorsiyum oluşması halinde, bu konsorsiyuma iştirak edebileceklerini belirtti. Ülker, Migros’un satışına ilişkin direkt olarak bir ilgileri olmadığını, şirket ile zaten uzun yıllardır ticari ilişki içinde olduklarını söyledi. Migros’un perakende sektöründe yerli sermaye kuruluşlarından biri olduğuna değinen Ülker, şunları kaydetti: Yerli sermaye gruplarından, kendi tedarikçileri içinden bir konsorsiyum oluşursa o konsorsiyuma iştirak edebiliriz. Ama hiçbir zaman çoğunluğuna sahip olarak Migros’u idare etmek gibi bir idealimiz, amacımız yok.

Ekonomi ciddi bir problemle karşılaşmaz

ÜLKER Grubu Başkanı Ali Ülker, Türkiye’deki ekonomik ve siyasi gelişmeler hakkında da konuşarak Çok önemli bir virajdan geçtik. Herkes ekonomideki gelişmeleri yakından takip etti. Ben önümüzdeki dönemde çok ciddi ekonominin ciddi problemlerle karşılaşmayacağını düşünüyorum dedi. Son birkaç aydır gıda sektöründe canlanma yaşandığını dile getiren Ülker, Türkiye bu yıl çciddi bir kuraklık yaşadı. Kürsel ısınma sektörü ve hayatı etkiledi. Bğday aldığımız bölgelerin bazılarında bu yıl buğday bulmakta zorlandık diye konuştu.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.