Ulaşım felç, iki gün daha kar var

18.02.2008 - 09:23 | Son Güncelleme :

Türkiye`yi hafta sonunda yakalayan kar yağışı hayatı felç etti.

Türkiye`yi hafta sonunda yakalayan kar yağışı hayatı felç <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349kar6.jpg" align="right" vspace="5">etti. Tüm yurtta binlerce köy yolu ulaşıma kapanırken, hava ve deniz ulaşımı aksadı. Birçok ille birlikte İstanbul`da da eğitime kar molası verildi.

REFERANS

Günlerdir beklenen kar yağışı Türkiye`nin her bölgesinde kendini gösterirken, hayatı felç etti. Kar yağışı yurtta bir çok yolun ulaşıma kapanmasına, hava deniz ulaşımının aksamasına neden oldu. TEM otoyoli ve D-100 karayolu`nun Çorlu-Silivri kesimi ve Marmara Ereğlisi-Silivri sahil yolu ulaşıma kapandı.

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle pek çok ilde eğitime ara verilirken, İstanbul Valiliği de ilk ve ortaöğretim okullarında bugün için tatil kararı aldı. Tüm yurtta etkili olan kar yağışının iki gün daha sürmesi bekleniyor.

İstanbul`da cumartesi günü başlayan kar yağışı dün de şiddetini artırarak sürdü. Kent içinde trafik güçlükle sağlanırken TEM ve D-100 karayolu, İstanbul-Edirne arasında yoğun tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
İstanbul`dan Konya, Eskişehir, Sivas ve Kahramanmaraş`a yapılması planlanan uçak seferleri de, bu illerdeki elverişsiz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Samsun-Çarşamba Havaalanı`ndan da tüm uçuşlara ara verildi. Bursa`da ise aşırı soğuk, ölüme yol açtı. Osmangazi İlçesi`nde sokaklarda yaşadığı öğrenilen Şenol Akçay adlı kişi donarak öldü.

Konya-Ankara, Sivas-Erzincan, Sivas-Malatya, Balıkesir-Çanakkale ve Balıkesir-Bursa karayolları ulaşıma kapandı. Çanakkale`de kuvvetli poyraz nedeniyle de, Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli araba vapuru seferleri durduruldu.

Belediye alarmda

İstanbul`u etkisi altına alan kar yağışı, dün öğle saatlerine kadar 2`si ağır yaralanmalı olmak üzere 191 maddi hasarlı trafik kazasına neden oldu. Deniz ulaşımının aksamasına da neden olan kar yağışından dolayı 09.00 Yalova-Yenikapı feribot seferleri ve 18.15 Armutlu- Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nden yapılan açıklamada, 3 bin 557 personel ve bin 29 araçla kar mücadelesi yapıldığı, önceki akşamdan dün sabaha kadar 18 bin 308 ton tuz ile bin 766 kilogram solüsyon kullanıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, hava sıcaklıklarının sıfırın altında 4 dereceye düşmesi nedeniyle sokakta kalan vatandaşların otele yerleştirildikleri belirtildi.
Ankara`da ise önceki gece saatlerinde başlayan kar yağışı ulaşımda aksaklıklara yol açtı.

İstanbul Valiliği ise yaptığı açıklamada, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini, özel araçlarıyla trafiğe çıkanların ise araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı sonucu binlerce köy yolu kapanırken, İzmirliler de dün karlı bir güne uyandı. İzmir`de sabaha karşı hava sıcaklığının düşmesi ile önce kentin yüksek kesimlerinde, ardından kentin tamamında kar yağışı başladı.

İstanbul`da okullara kar tatili

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği ilk ve orta dereceli okullarda bugün için tatil kararı aldı. Öte yandan, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Kahramanmaraş merkez ve bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildi.

Tokat`ta, Kahramanmaraş`ın Andırın, Tokat`ın Reşadiye, Kastamonu`nun Tosya ve Kırşehir`in Çiçekdağı ilçesinde eğitime 2 gün süre ile ara verildi. Kocaeli Üniversitesi`nde de bugün eğitime ara verildi.

Soğuk hava iki gün daha etkili

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, tüm yurtta etkili olan kar yağışı iki gün daha sürecek. Kar yağışı bugün tüm bölgelerde etkisini sürdürecek. İç Anadolu ve yurdun doğusunda da yoğun kar yağışının sürmesi bekleniyor. Ayrıca yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli rüzgar, Marmara ve kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına bekleniyor. Ayrıca Meteoroloji Türkiye genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği konusunda uyarıda bulundu. Yarın ise yurdun doğusunda kar yağışı devam ederken, Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi`nin kuzeyinde bulutlu bir hava olacak. Çarşamba günü ise kar yağışının sadece Karedeniz Bölgesi`nde devam edeceği belirtilirken, yurdun iç kesimlerinde yoğun sis, güneyde ise güneşli bir hava olacak.

5 yolcu otobüsü devrildi

Tüm yurtta etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, şehirlerarası ulaşımda güçlükler yaşanıyor. Bursa, Tokat ve Çorum`da birer, Kırşehir`de ise iki yolcu otobüsü devrildi. Bu kazalarda 3 kişi yaşamını yitirirken, 126 kişi yaralandı. Tokat`ın Erbaa ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Kırşehir`de 2 yolcu otobüsünün devrilmesiyle meydana gelen kazada ise 1 kişi öldü, 39 kişi yaralandı. Bursa`da yine yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirirken, 41 kişi yaralandı. Çorum`da da yolcu otobüsünün devrilmesiyle 2`si ağır 22 kişi yaralandı.

Haberin Devamı


 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.