Gözler FED tutanaklarında

18.02.2008 - 15:18 | Son Güncelleme :

Resesyona ilişkin kaygılar yüzünden piyasaların bu haftaya temkinli başlaması bekleniyor

Resesyona ilişkin kaygılar yüzünden piyasaların bu <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349borsayabanci4.jpg" align="right" vspace="5">haftaya temkinli başlaması bekleniyor. ABD enflasyonu ile FED tutanaklarının yön belirleyiciliği olacağını belirten uzmanlar, İMKB`nin 45.000 puanın üzerinde kalıcı olamayacağını düşünüyor.
 
REFERANS

Geçen hafta ABD`den gelen iyi haberlerle global borsalarla birlikte toparlanarak yüzde 5,5`lik yükseliş kaydeden İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), bu haftaya temkinli başlıyor. ABD`deki bono sigortalayan şirketlerle ilgili gelişmeler nedeniyle global borsaların ABD`deki resesyon kaygılarını ikinci plana ittiğini belirten uzmanlar, bundan sonraki süreci uluslararası piyasalarda yaşanan gelişmelerin belirleyeceğini söylüyor. Uluslararası borsaların çarşamba günü açıklanacak olan ABD ocak ayı enflasyonunu ve ABD Merkez Bankası`nın (FED) tutanaklarını beklediğini ifade eden uzmanlar, FED tutanakları içinde yer alan mesajların yakından takip edileceğini belirtiyor.

DOLARDA PATLAMA-ÇÖKÜŞ SENARYOSU! Tıklayın…

ABD enflasyonunun beklentilerin üzerinde artış göstermesi durumunda uluslararası piyasalardaki havanın yeniden bozulacağı görüşü hakim. İMKB-100 Endeksi ise dış piyasalardaki belirsizlikler ve resesyon kaygısının sürmesi nedeniyle haftaya temkinli başlayacak. Endeksin bir süre daha 41.000-45.000 bandında hareket etmesini bekleyen uzmanlar, 45.000 puanın üzerindeki hareketlerin ise kalıcı olmayacağını savunuyor.

Düşüş trendindeyiz

Bu arada pazartesi ABD`de Başkanlık Günü olması nedeniyle piyasaların tatil olmasından dolayı İMKB`nin haftanın ilk gününde sakin bir seyir izleyeceği tahmin ediliyor. ABD`li milyarder Warren Buffett`ın bono sigortalayan şirketlere yardım sözü vermesinin piyasaları olumlu etkilediğini belirten uzmanlar, bono sigortalayan şirketlerden gelen haberlerin yakından takip edileceğini belirtiyor. Bu süreçte, yerli ve yabancı finans kuruluşlarının bilançoları da izleyecek. İMKB`nin 41.000-45.000 bandında tutunmaya çalıştığını belirten Gedik Portföy Yönetimi Genel Müdürü Uğur Yılmaz, Bu bandın bir süre daha çalışmasını bekliyorum. Artık yukarıya doğru ivmelenen bir İMKB yok. Aşağı doğru giden bir trend var. Bu trend süresince de hızlı düşüşlere tepki gelmesi çok doğal bir durum diye konuştu. Yılmaz, İMKB-100 Endeksi`nin 47.500 ya da 48.500 puan seviyelerinde çok fazla tutunamayacağına dikkat çekti.

Dolar 1.20-25 YTL bandında

Oyak Yatırım Başekonomisti Mehmet Besimoğlu, bu hafta uluslararası piyasalarda yeni bir sıkıntı gündeme gelmezse para piyasalarında da tansiyonun yükselmeyeceğini söyledi. Piyasaların politik tartışmaları da izlemeye başladığına dikkat çeken Besimoğlu, Ekonomik gelişmelerin ikinci plana atılması iyi bir gelişme olmaz. Türban konusu yavaş yavaş piyasaların gündemine girmeye başladı diye konuştu. Besimoğlu, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürütülen 7. Gözden Geçirme`nin tamamlanmasının mart ayına sarkabileceğini belirterek, içeride piyasaların beklediği en önemli gelişmenin tekel ihalesi olduğunu ifade etti. Besimoğlu, bu hafta dolar kurunun 1.20 YTL ile 1.25 YTL bandında, bono bileşik faizlerinin ise yüzde 16 ile 17 bileşik seviyelerinde hareket etmesini bekliyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.